Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

Súlyosan bántalmazta saját családtagjait a Deák téri késelés gyanúsítottja

A Deák téri késelés másodrendű vádlottja, J. Marcell a házi őrizetben édesapjára támadt, és összeverekedett az ikertestvérével. A férfi újabb letartóztatását idén februárban rendelték el.

Fotó: Unsplash / Ilusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 22 éves férfit a 2020-ban történt kettős gyilkosság után letartóztatták, de a börtönből pár hónappal később hazaengedték, ahol nyomkövetős házi őrizetben folytathatta büntetése letöltését. Nemrégiben azonban ismét letartóztatták, amiért súlyosan bántalmazta saját családtagjait – írta az Index a Blikk beszámolója alapján.

A Fővárosi Főügyészség a lapnak megerősítette az értesüléseket, melyek szerint a férfit kéz- és lábbilincsben vezették elő a Fővárosi Törvényszék épületébe. Dr. Rab Ferenc Levente helyettes szóvivő elmondta, a kérdezett ügyben a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján 2023. február 24-én rendelték el a vádlott letartóztatását a bűnügyi felügyelet szabályainak súlyos megsértése miatt. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Majd azzal folytatta: „A férfi ellen újabb büntetőeljárások indultak, mivel a megalapozott gyanú szerint garázda jellegű verekedésbe keveredett, valamint egy hozzátartozóját bántalmazta súlyosan”. A Blikk úgy tudja, J. Marcellt ezúttal súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsították meg, miután betörte apja orrát, a lépcsőházban pedig az ikertestvérével, J. Dániellel verekedett össze, aki a Deák téri késelés harmadrendű gyanúsítottja is volt.

„Az erőszakos indulatossága sosem fog elmúlni! Ahogy a késelő Krisztián sem fog megváltozni a rácsok mögött. A börtönnek az a feladata, hogy megőrizze, a társadalomtól elszigetelje, de ne károsítsa őket, hogy a szabadulásuk után vissza tudjanak illeszkedni a társdalomba, de ez nem mindenkinek sikerül. Marcell nem élt a lehetőséggel, hogy otthon lehetett”

– nyilatkozta Khéli Imre, az egyik áldozat édesapja.

Mint ismert, 2020 tavaszán két, már rendőrségi múlttal rendelkező társaság összeszólalkozott a hajnali órákban a Deák téren. A résztvevők egyike akkor kést rántott, és több késszúrással halálra késelt a rivális csoportból két embert. A bíróság 2022 márciusában döntött a garázdasággal és rablással vádolt résztvevők büntetéséről. Őket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.