Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kiszállással fenyeget a Real Madrid, ha a liga nem változtat azonnal

Madrid, 2023. március 2. Vinicius Jr., a Real Madrid játékosa sárga lapot kap José Luis Munuera Montero játékvezetõtõl (j) az FC Barcelona ellen a spanyol labdarúgó Király Kupa elõdöntõjében játszott elsõ mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. március 2-án. MTI/AP/Manu Fernández
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Számos forrás szerint is hivatalos panaszt tett a LaLiga vezetése felé a Real Madrid a szerintük ellenük elfogult bíráskodás miatt és akár a bajnokságból való kiszállást is kilátásba helyezték.

Előzmény:

 

A Real Madrid szekere megdöccent a hétvégén, miután a Real Betis otthonában csak döntetlenre futotta tőlük. Miután a Barcelona nyerni tudott, a bajnoki cím egyre távolabbinak tűnik, bár a gránátvörös-kékek meccsén sokan láttak furcsaságokat, mely a Negreira-ügy kirobbanása után akár a Királyi Gárda bajnokságból való kiszállásával is járhat.

Ezt nem mi mondtuk, hanem egy francia újságíró, Frederic Hermel a Twitteren, hozzátéve, hogy „ez hamarabb el is érkezhet, mint gondolnánk.” Elmondása szerint a klub annyira kiakadt Soto Grado bíráskodásával a Betis ellen, mivel hagyta, hogy Viniciusszal nagyon kemények legyenek, írja a Fichajes.

A balhé másik vetülete, hogy az FC Barcelona hétvégi meccsén a Valencia ellen a VAR nem is vizsgált meg egy olyan tizenegyesgyanús szituációt a vendégeknél, amely a visszajátszás szerint nagyon is megadható lett volna.

A Real és szurkolói véleménye ellen azt szokás gyakran felhozni, hogy Viniciusszal magával is roppant kegyesek a bírók, mivel sokszor olyan hevesen reklamál, hogy neki is kijárt volna már egy piros lap – erre a hétvégén is volt példa, de a pályán maradhatott a brazil.

Sokan a közösségi médiában azonban abszurdnak tartják, hogy a Madrid és a Barcelona is panaszkodik a bírók miatt, mivel széles körben az a vélemény járja, hogy a bajnokságban mindkét csapattal kivételeznek. Akárhogy is, a Negreira-ügy miatt a spanyol játékvezetői testületnek lesz mit megmagyaráznia.