Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,24 Ft
Euró
393,09 Ft
Font
459,76 Ft
Bitcoin
69,038 $

Már 8 pont a Real Madrid előnye a Barcelona előtt

A Real Madrid magabiztosan vezeti a spanyol bajnokságot a Barcelona előtt, így aligha lesz ebből előzés a következő hetekben.

Fotó: EPA/Mariscal
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Barcelona megnyerte a legutóbbi mérkőzését a LaLigában, aminek köszönhetően 5 pontra csökkent a távolság köztük és a Real Madrid között. Xavi csapata formában van, és a vezetőség szinte már „könyörög” neki azért, hogy gondolja meg magát. Jelenleg még csak tárgyalni sem hajlandóak más edzőkkel.

Az a tervük, hogy kivárnak a szezon végéig, és ha Xavi valóban kisétál az ajtón, igazolnak egy új edzőt. A katalánok edzője korábban azt mondta, akkor is távozni fog, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, amire nincs túl sok esély. Még kisebb a valószínűsége annak, hogy megelőzik a Real Madridot a bajnokságban. Soron kívül Nyárias időjárásunk lesz a hétvégén is, vasárnap akár 31 fok is lehet

A madridiak csak vasárnap este léptek pályára, odahaza fogadták a Bilbaót, akik nincsenek rossz formában. Ennek ellenére még csak pontot sem tudtak szerezni a Bernabeuban, ahol már a 8. percben gólt láthatott a publikum. Rodrygo adta meg az alaphangulatot Díaz passzából, amire nem volt reakció.

Olyannyira nem volt, hogy Rodrygo a 73. percben duplázott, így ez egyértelműen az ő estéje volt. Ez a gólpassz az eltiltása után visszatért Bellingham nevéhez fűződött, aki szintén jól játszott. 75 ponttal vezetik a bajnokságot, megelőzve a 67 pontos Barcelonát, majd jön a Girona 65 ponttal. A Bilbao a vereségével elveszítheti a 4. helyét, ha nyer az Atletico, mivel csak 1 pont van közöttük.