Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

A Barcelona elnöke nagyon-nagyon szeretné, ha Xavi meggondolná magát

A Barcelona elnöke szerint Xavi még mindig nem hozta meg a végleges döntést, hiába jelentették be, hogy hamarosan távozik.

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Érdekes helyzet állt elő azzal, hogy Xavi egy rosszul sikerült mérkőzés után bejelentette, az idény végén távozik. Azóta többször megerősítette ezt, és azt mondta, ha meg is nyerik a Bajnokok Ligáját, akkor sem fog változni a véleménye. Ezen semmiképpen nem akar változtatni, legalábbis egyelőre úgy tűnik.

A bajnoki cím elúszni látszik, de a Bajnokok Ligája még adott, aminek megnyerésével aligha igazolna más csapathoz. Ajánlatai lehetnek bőven, viszont az sem kizárt, hogy Klopphoz és Zidane-hoz hasonlóan szünetet tart. Nagy nevek érhetőek el a piacon, többek között Tuchel számára is adott lehet a lehetőség, aki pedig a Bayern Münchent hagyja el idő előtt. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Legalábbis erről szólt a hivatalos bejelentés, ám ha egy csavar végén megnyernék a Budesligát és a Bajnokok Ligáját, ott is fordulhat a kocka. Ugyanakkor a németek arra törekednek, hogy hamarosan bejelentsék az utódot, és a hírek szerint Xabi Alonso is esélyes, akinek a vezetésével veretlenül vezeti a tabellát a Bayer Leverkusen.

Van esély arra, hogy Xavi meggondolja magát

„Nagyon-nagyon-nagyon szeretném, ha Xavi meggondolná magát, és az idei szezonon túl is a Barca menedzsere lenne.” – mondta nyíltan a Barcelona elnöke, Laporta a Mundo Deportivo lapnak. „Nem fogok nyomást gyakorolni Xavira, hiszen ez tőle is függ, és tisztában van azzal ő is, hogy szeretném, ha itt maradnia.” – idézte Fabrizio Romano az elnököt.

A katalán csapat senkivel sem akar addig megállapodást kötni, amíg Xavi ki nem sétál az ajtón, mert addig lehet arra esély, hogy meggondolja magát, és mégis elvállalja a következő szezont a LaLigában, aminek nagyon örülnének. „Aki a Barcához akar jönni, annak várnia kell a szezon végéig, hiszen Xavi végleges döntésére várunk.”

„Már mondtam neki, hogy minden edző a Barcához akar jönni, de mi nem mozdulunk, és már minden oldalról kaptam ajánlatokat. Azt mondtam Xavinak, tiszteletben tartjuk, hogy a szezon végéig itt van, ami az ő döntése volt. Jól haladunk, egyre jobbak és jobbak vagyunk. Mióta közölte a dolgokat, megint nyert, majd összekacsintottunk, mintha azt mondanánk, itt még történhet valami. Egyre jobban mennek a dolgok, és elérjük a céljainkat.”

„Mondtam neki, ha van rá mód, gondolja meg magát, ugyanakkor láttam rajta egy leküzdhetetlen nyomást, ami kiült az arcára, és hangsúlyoztam, nyugodjon meg, ha ezt így érzi. Folyamatosan azt mondja, hogy a szezon végén távozik, ahogy arról megegyeztünk, de majd meglátjuk. Ne helyezzünk nyomást magunkra, mert jelenleg ez nem működik. Emiatt még mindig mondhatjuk azt, hogy nem, nem…”

Luis Enrique is opció lehetne, de egyelőre vele sem beszéltek. „Nagyon kedvelem Luist, van karaktere, személyisége, nagyon jó, és nagyon is a maga ura, kedvelem az ilyen típusú embereket, de nem beszéltünk vele vagy bárki mással, mert tiszteljük Xavit. Ha meghozza a döntést, hogy távozik, akkor azoknak, akik tényleg a Barcához akarnak jönni, várniuk kell, és várni is fognak. Ha nem várnak, nem történik semmi, mert van opciónk.”

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.