Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,36 Ft
Euró
393,06 Ft
Font
460,65 Ft
Bitcoin
63,456 $

A Bayern München elhappolhatja a Liverpooltól Xabi Alonsót?

A Bayern München azon a véleményen van, hogy Xabi Alonso passzolna hozzájuk, ráadásul ismeri is a klubot.

Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nagy harc várható Xabi Alonsóért, akinek ugyan érvényes szerződése van a Bayer Leverkusennel, könnyen lehet, hogy nyáron mégis távozik. Jelenleg veretlenül állnak a Bundesliga élén, és az Európa-ligában is versenyben vannak. Semmit nem bízhatnak a véletlenre, mert a Bayern München időközben nagy formába lendült.

Ettől függetlenül Tuchel távozik a szezon végén a korábbi rossz eredmények és forma miatt. A Liverpool szintén edzőt keres, miután Klopp úgy döntött, pihenőre van szüksége. Kézenfekvő lenne Alonso szerződtetése, már csak amiatt is, mert éveken át játszott Liverpoolban, és meghatározó játékosa volt a klubnak. Soron kívül Élőben közvetíti a tv a Manchester-City-Real Madrid Bajnokok Ligája visszavágót

A Bayer Leverkusen vezetősége viszont hisz abban, hogy megtarthatják az edzőjüket, addig a Bayern München opcióként tekinthet Alonsóra. A Bayernnél igazgatói szerepet betöltő Eberl a Bildnek azt mondta, egyelőre nem beszélt egy edzővel sem, viszont úgy látja, Alonso nagyon is passzolna hozzájuk.

„Még nem beszéltem egyetlen edzővel sem, és nem kaptam jóváhagyást, ahogyan elutasítást sem. Xabi az FC Bayernnél játszott, de nem akarok címlapokat provokálni. Xabi illik a Bayernhez! Csak arról beszélek, hogy ismeri a klubot.” – idézte Fabrizio Romano a szakembert.

Xabi Alonso a pályafutása végén játszott a németeknél 2014 és 2017 között, majd edzőnek állt. Először a Real Madrid U13-as csapatát irányította, később, 2019-ben a Real Sociedad B-t, onnan pedig Bayer Leverkusenhez szerződött.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.