Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Hihetetlenül fordulatos meccset játszott a PSG és a Barcelona a Bajnokok Ligájában

A PSG és a Barcelona szinte lemásolta a kedd esti mérkőzéseket a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

...svg content...Fotó: EPA/YOAN VALAT
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Real Madrid és a Manchester City a váratnak megfelelően egy izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott egymás ellen kedd este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az Arsenal és a Bayern München összecsapása sem volt eseménytelen, melynek ideje alatt Tuchel rendkívül dühössé vált, miután egy számára egyértelmű büntetőt nem akart megadni a játékvezető.

Guardiolát kicsit sem lepte meg, hogy a Real Madrid kétszer is fel tudott állni a padlóról, pontosan erre számított, míg Arteta nem akarta igazán kommentálni Kane könyöklését sem, ami sokak szerint piros lapot érdemelt volna. A Bayern meccsén több furcsa döntés is született, aminek még lehet hatás a visszavágón. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Nem lehet azt mondani, hogy a PSG és a Barcelona elemi erővel estek volna egymásnak, mert nem. Ettől függetlenül jó iramú volt az első 45 perc, és noha a franciák játszottak odahaza, leginkább a katalánok irányították a játékot. Hamar ziccerbe kerülhettek volna, ha Donnarumma nem rohan ki a kapujából, egészen kevésen múlt a gól, majd később a gólvonalról tisztázott a PSG védelme.

Percek alatt fordított a PSG

Ez már komoly figyelmeztetés volt, miközben a Barcelona érezte, hogy Donnarumma nem élete formájában véd ezen az estén. A gól is abból született, hogy Raphinha elé ütötte a labdát, aki nem hibázott, és megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az Atletico és a Dortmund meccsén pedig De Paul juttatta vezetéshez a spanyolokat, már a 4. percben, míg Lino a 32. percben 2-0-ra módosította az állást, amivel igen nehéz helyzetbe kerültek a németek.

A második félidőre egy teljesen más PSG futott ki a gyepre, addig a Barcelona mintha odabent maradt volna. A francia sztárcsapatnak alig pár percre volt szükségük arra, hogy egyenlítsenek és megfordítsák a mérkőzést. A 48. percben Dembélé talált be a korábbi csapatának, majd röviddel ezután Vitinha gurított okosan a hálóba. Pár perccel később jött a következő komoly figyelmeztetés, amikor Ter Stegen a felső kapufára tolta a lövést, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a feltámadt PSG-vel.

Sokáig nem tartott az öröm, mert a csereként beállt Pedri az első labdaérintéséből parádés gólpasszt adott Raphinának a 62. percben, aki legalább annyira látványosan fejezte be a támadást. A 75. percben Dembélé nagyon közel járt a második góljához, a kapufa segítette ki a Barcelonát, centiken múlt a PSG vezetése. Xavi ráérzett a cserékre, mert Christensen szintén az első labdaérintéséből villant, és a góljával 3-2-vel folytatódott a csúcsrangadó a 77. percben. Az eredmény már nem változott, így a Barcelona egygólos előnyből várhatja a spanyolországi visszavágót, akárcsak az Atletico, miután a Dortumund szépített az utolsó 10 percben.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.