Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Pep Guardiola nyugalomra intette a visszatérő Erling Haalandot

A norvég klasszis sérülése miatt két hónapot volt kénytelen kihagyni, a nagy visszatérés azonban látszólag nem töltötte el teljes elégedettséggel, melynek kapcsán Guardiola is beszélt vele.

Fotó: EPA/ASH ALLEN
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Erling Haaland két hónapot volt kénytelen kihagyni lábsérülése miatt, ám a visszatérő mérkőzésén ismét bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb játékosa. Az Everton elleni szombati mérkőzésen a norvég klasszis két gólt is lőtt, így 2-0 lett a végeredmény a Manchester City javára.

Csakhogy Guardiola figyelmét semmi sem kerüli el, s feltűnt neki, hogy a csatár testbeszéde kissé feszült volt az első 45 percben. Ennek kapcsán az edző beszélt is a norvéggal, s arra kérte, „lazítson” egy kicsit. Noha a szombati mérkőzésen máris remekelt, az ESPN szerint Guardiola azt tanácsolta neki, akkor is maradjon pozitív, ha esetleg nem lő gólt: Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

„Erling fiatal, a pálya legnehezebb pozíciójában játszik, négy-öt játékos által körülvéve, így a lehetőségei is korlátozottak.Amikor gólt szerzett, reagált, de nem kell gólt lőnie, mert sok mindenben segít nekünk, nem csak gólszerzésben. Két hónap kihagyás után nem könnyű a visszatérés, ő pedig imád versenyezni, gólokat akar lőni. Oké, ezt én is tudom, mindannyian tudjuk, szóval nyugi.”

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.