Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,675 $

Palesztin minisztérium: egy 17 éves palesztin fiút ölt meg az izraeli hadsereg

Fotó: Az Efrat zsidó telep látképe Ciszjordániában 2023. január 30-án. MTI/AP/Mahmúd Illean
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hozzátették, Hamzeh al-Ashkart azok a katonák lőtték arcon, akik a hajnali órákban támadták meg az ország északi részén található Náblusz városát.

A palesztin egészségügyi minisztérium jelentéséből kiderül, hogy az izraeli erők egy 17 éves palesztin fiút öltek meg egy rajtaütés során Ciszjordániában, aki a nála lévő fegyverrel próbálta megvédeni magát és a környéken élőket.

Soron kívül Ritka óriáspókot észleltek az ausztráliai Queenslandben

Hozzátették, Hamzeh al-Ashkart azok a katonák lőtték arcon, akik a hajnali órákban támadták meg az ország északi részén található Náblusz városát, s a fiú állítólag az Askar menekülttáborból származott, illetve az Oroszlánok Barlangja fegyveres csoportnak segített.

A palesztin harcosokból álló csoport egyik tagja elmondta, hogy a fiatal fiú hivatalosan nem tartozott közéjük, s az újabb támadás nem sokkal azután történt, hogy Izrael múlt héten légitámadást indított a gázai övezet ellen, majd a palesztinok is visszavágtak – közölte a Reuters.

Korábban az izraeli erők megöltek kilenc palesztint, köztük egy idős nővel, s többeket megsebesítettek, ami évek óta az egyik leghalálosabb akció volt Dzsenín városában, ráadásul azzal vádolják őket, hogy könnygázt vetettek be egy helyi gyerekkórháznál.

Azóta több támadás is volt, ugyanis egyes szemtanúk azt állították, hogy izraeli drónok rakétákat lőttek ki több gázai célpontra, majd vadászgépek is támadásba lendültek, nem sokkal később pedig egy fegyveres lövöldözni kezdett Kelet-Jeruzsálemben.