Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fegyveres támadás történt Jeruzsálemben, többen meghaltak

Fotó: Unsplash/Sander Crombach
Közel-Kelet
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az izraeli rendőrség közleménye szerint a fegyverest lelőtték, aki legkevesebb tíz embert megsebesített.

Nem sokkal azután, hogy az izraeli erők rajtaütöttek egy dzsenini menekülttáboron a megszállt Ciszjordániában, egy fegyveres férfi lövöldözni kezdett Jeruzsálem keleti részén. Legkevesebb 10 sérültről tudni, akik a kelet-jeruzsálemi negyedben tartózkodtak a támadás idején.

Soron kívül Csődbe taszíthatja a Barcelonát az UEFA büntetése

A hivatalos tájékoztatás szerint 10 sebesültet kezelnek, néhányuk állapota válságos – írja az Al Jazeera. Az izraeli rendőrség pedig arról adott információt, hogy a fegyverest lelőtték, aki terrortámadást hajtott végre egy helyi zsinagógában.

A lövöldöző terroristával már a helyszínen végeztek, jelenleg is nagy létszámban vannak rendőrök a területen. Nem sokkal korábban Izrael légitámadást hajtott végre a Gázai-övezetben, miután ismeretlenek rakétákat indítottak feléjük.

FRISSÍTÉS: A The Times of Israel jelentése szerint a pénteki esti támadásban legkevesebb hét ember életét vesztette, és többen megsérültek. A rendőrség azt mondta, a terrorista autóval érkezett a zsinagóga épületéhez, majd tüzet nyitott.

A mentőszolgálat közölte, az orvosok öt embert halottnak nyilvánítottak a helyszínen, már nem tudtak rajtuk segíteni. További három sérültet kórházba szállítottak, köztük egy hetvenes éveiben járó nővel, aki kritikus állapotban van. Egy 20 éves férfit súlyos, egy 14 éves fiút pedig közepesen súlyos állapotban szállították el. Egy 30-as éveiben járó férfire ugyancsak kritikus állapotban találtak rá, míg egy 60-as éveiben járó nőre közepesen súlyosan.

Héber nyelvű médiajelentések szerint a rendőrség további lehetséges gyanúsítottakat keres, akik segíthettek a fegyveresnek. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a terrorista nevét, származását és korát, illetve azt sem tudni, hogy volt-e köze valamilyen szervezethez. Az AFP időközben szintén hét halottról ír a rendőrségre hivatkozva.