Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Mióta itt jártál:

Öt ember, köztük három gyermek halt meg egy nyugat-londoni lakástűzben

Egy főt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba, míg egy másik személy eltűnt, a hatóságok továbbra is keresik.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Öt ember, köztük három gyerek vesztette életét egy nyugat-londoni lakástűzben – közölte a Sky News. A Metropolitan Police szerint valamennyien ugyanannak a családnak a tagjai voltak, s az incidens idején feltételezhetően hét fő tartózkodott az épületben.

Tíz tűzoltóautó és mintegy hetven tűzoltó érkezett a helyszínre vasárnap este fél 11 körül, ám mielőtt odaértek volna, egy férfinak sikerült kijutnia a hounslow-i házból. Őt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, míg egy másik személy eltűnt, a hatóságok továbbra is keresik. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A rendőrség közlése szerint a háztömb földszintje és első emelete teljesen a lángok martalékává vált, illetve a tető egy része is megrongálódott. Hozzátették, a tűzoltóknak hétfőn hajnali fél kettőre sikerült eloltaniuk a tüzet.

Az MTI szerint a városrészben jelentős létszámú indiai közösség él, amely ezekben a napokban tartja az egyik legnagyobb hindu ünnep, a diváli – a fény ünnepe – ceremóniáit. Ennek során mécseseket gyújtanak, ám az utóbbi években a petárdázás is az ünneplés részévé vált.

Arról, hogy mindennek lehetett-e köze a tűzesethez, Sean Wilson főfelügyelőt kérdezték, aki azt mondta, nem zárnak ki semmit, ám a vizsgálat még nem zárult le, így egyelőre semmi biztosat nem tud mondani. Kiemelte, fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy minden kérdésre választ kapjanak, megjegyezve, hogy egyelőre nem tartóztattak le senkit.