Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Orbán Viktor nem lesz jelen Budapest 150 éves születésnapi gáláján

Karácsony Gergely főpolgármester arra számít, hogy Novák Katalin köztársasági elnök is beszédet mond a Vígszínházban tartandó pénteki gálaesten. A kormányt Gulyás Gergely miniszter képviseli majd az eseményen.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Pénteken lesz 150 éves Budapest, ennek az apropójából Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: a város ereje annak a sokszínűségében van. Egyúttal megjegyezte, Budapest a világ talán legtöbbet ostromolt fővárosa.

„Budapest egy háromszor ekkora ország fővárosának épült, egy regionális birodalom központja volt, és a város megmaradt nagynak, az ország a trianoni traumában él 100 éve, és ennek az árnyékából nem tudtunk még kilépni” – fogalmazott. Ezáltal a főpolgármester legfontosabb üzenete az, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és lélekben az egész országért felelősséget kell vállalniuk. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A születésnapi gálára meghívták Novák Katalin köztársasági elnököt a Vígszínházba, aki várhatóan beszédet is mond az eseményen. Az ünnepélyes alkalomra Orbán Viktor miniszterelnök is kapott meghívót, ám ő nem lesz jelen, helyette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter képviseli majd a kormányt.

Ezt követően elmondta azt is, hogy megnyitják a Városházát a budapestiek előtt, hamarosan elérhető lesz Budapest tortája, ami a főpolgármester szerint nagyon finom lesz: „én legalábbis nagyon-nagyon élveztem a zsűrizést”.

Korábban azt is megírtuk, hogy a BKK egy különleges ajánlattal teszi emlékezetessé az ünneplést, ugyanis november 17-én 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban, mellyel egész nap korlátlanul lehet utazni a BKK járatain.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.