Nincs megállás, egy újabb fontos vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Fotó: Miskolc, 2021. március 15. Felirat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltópont előtt 2021. március 15-én. MTI/Vajda János
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre sűrűbben emelkedik fel a levegőbe a magyar különgép, ami ismét egy igen fontos szállítmányt hozott Oroszországból.

Magyarország lassan világelső lehet vakcinabeszerzésben, hiszen rövid időn belül akár nyolc különböző oltóanyagot is használhat az ország, miután legutóbb további két vakcinát hagytak jóvá a hatóságok.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Pillanatnyilag öt vakcinával oltanak Magyarországon, és Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, miért fontosak ezek az új jóváhagyások, mivel ebben a helyzetben nincs értelme várni, minden egyes vakcina és perc számít.

Oroszországból rövid időn belül több nagyon fontos szállítmány is befutott, a legutóbbi pár órával ezelőtt landolt Budapesten. Összesen 180 ezer adag Szputnyik V oltóanyagról van szó, amit az eddig megszokottakhoz hasonlóan az NNK fog vizsgálat alá helyezni, és ha mindent rendben találnak, azonnal felhasználhatóvá válik.

Karikó szerint a vakcina megvédi a kórházba kerüléstől az oltás után megfertőzötteket

Az aktuális oltási tervnek köszönhetően a következő napokban újabb több mint 200 ezer idős ember kaphatja meg az oltását, és a fő cél az, hogy a 65 év feletti korosztály a lehető leghamarabb védetté váljon.