Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Müller Cecília válasza arra, hogy miért van szükség újabb keleti vakcinákra

Az országos tisztifőorvos válaszolt arra a kérdésre, hogy miért van szükség további oltóanyag-típusok beszerzésére.

Fotó: Kecskemét, 2021. március 23. A kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát veszi ki a hűtőből a kormányhivatal munkatársa Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, ahol átadják a vakcinákat a háziorvosoknak 2021. március 23-án. MTI/Bús Csaba
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, Magyarország további két vakcinának adott zöld jelzést, de egyelőre nem tudni, hogy ezekből mikor és milyen mennyiségben érkezhetnek meg az első szállítmányok. Jelenleg összesen öt oltóanyagot használnak az országban, ami rövid időn belül akár nyolc is lehet.

Az operatív törzs keddi sajtónapján kérdezték meg, hogy mi szükség van ezekre az újabb keleti vakcinákra, mikor nagyobb, jelentős mennyiségű Sinopharm és nyugati szállítmányok várhatóak a következő két hónapban. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

„Minél több, és minél gyorsabban jön, annál jobb. Harcolunk itt, versenyt futunk az idővel, tehát rendkívül fontos az, hogy nem tudunk várni. Nem tudunk várni a negyedik negyedévre, amikor beérkeznének nyugati vakcinák, egy részük folyamatosan jön, de egy részük erőteljesen elhúzódva érkezne be hazánkba.”

Egy újabb Pfizer-szállítmány érkezett meg Magyarországra, este pedig jön a Szputnyik

„Erre nem tudunk várni. Biztonságos, jó minőségű, engedélyezett hatásos vakcinákat ide kell teremtenünk az országba, mindenhonnan, a világ négy sarkából, ahol csak ez hozzáférhető. Szükség van nagy mennyiségű és gyorsan beérkező vakcinára.”

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.