Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Müller Cecília válasza arra, hogy miért van szükség újabb keleti vakcinákra

Fotó: Kecskemét, 2021. március 23. A kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát veszi ki a hűtőből a kormányhivatal munkatársa Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, ahol átadják a vakcinákat a háziorvosoknak 2021. március 23-án. MTI/Bús Csaba
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az országos tisztifőorvos válaszolt arra a kérdésre, hogy miért van szükség további oltóanyag-típusok beszerzésére.

Mint ismeretes, Magyarország további két vakcinának adott zöld jelzést, de egyelőre nem tudni, hogy ezekből mikor és milyen mennyiségben érkezhetnek meg az első szállítmányok. Jelenleg összesen öt oltóanyagot használnak az országban, ami rövid időn belül akár nyolc is lehet.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Az operatív törzs keddi sajtónapján kérdezték meg, hogy mi szükség van ezekre az újabb keleti vakcinákra, mikor nagyobb, jelentős mennyiségű Sinopharm és nyugati szállítmányok várhatóak a következő két hónapban.

„Minél több, és minél gyorsabban jön, annál jobb. Harcolunk itt, versenyt futunk az idővel, tehát rendkívül fontos az, hogy nem tudunk várni. Nem tudunk várni a negyedik negyedévre, amikor beérkeznének nyugati vakcinák, egy részük folyamatosan jön, de egy részük erőteljesen elhúzódva érkezne be hazánkba.”

Egy újabb Pfizer-szállítmány érkezett meg Magyarországra, este pedig jön a Szputnyik

„Erre nem tudunk várni. Biztonságos, jó minőségű, engedélyezett hatásos vakcinákat ide kell teremtenünk az országba, mindenhonnan, a világ négy sarkából, ahol csak ez hozzáférhető. Szükség van nagy mennyiségű és gyorsan beérkező vakcinára.”