Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

További koronavírus-vakcinákat is vizsgálnak az OGYÉI szakemberei

Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója az M1 csatorna hétfő esti műsorában közölte, több covid elleni védőoltást is vizsgálnak.

Szigethalom, 2021. március 22. Kővári Éva háziorvos az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagját készíti elő oltáshoz a szigethalmi egészségházban lévő orvosi rendelőjében 2021. március 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn jelentette be, hogy az OGYÉI két új, koronavírus elleni vakcinát engedélyezett.

Az OGYÉI azt közölte: a CoviShield vakcina az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által kifejlesztett, vektoralapú készítmény. Erre a vakcinára a kanadai gyógyszerészeti hatóság (Health Canada) februárban adott ki veszélyhelyzeti alkalmazási engedélyt. A kanadai-kínai együttműködésben, a CanSino Biologics Inc. és a Pekingi Biotechnológia Intézet által kifejlesztett védőoltás szintén egy vektoralapú vakcina, előnye, hogy már egyetlen oltás is elegendő a védettség eléréséhez. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A vakcinákat a Nemzeti Népegészségügyi Központ jóváhagyása után lehet majd alkalmazni.

Szentiványi Mátyás az M1-en kérdésre válaszolva kiemelte: az NNK nem csak egyszer engedélyezi a vakcinákat; minden érkező szállítmányt vizsgálnak, és azokat külön is engedélyezniük kell.

A főigazgató kiemelte, ahogy egyre több embert oltanak be, egyre többen fordulnak az oltás felé. Sokkal nagyobb lett az oltások iránti bizalom.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.