Clouds
21 Budapest
Dollár
356,69 Ft
Euró
387,35 Ft
Font
437,56 Ft
Bitcoin
27,269 $

További koronavírus-vakcinákat is vizsgálnak az OGYÉI szakemberei

Szigethalom, 2021. március 22. Kővári Éva háziorvos az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagját készíti elő oltáshoz a szigethalmi egészségházban lévő orvosi rendelőjében 2021. március 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója az M1 csatorna hétfő esti műsorában közölte, több covid elleni védőoltást is vizsgálnak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn jelentette be, hogy az OGYÉI két új, koronavírus elleni vakcinát engedélyezett.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Az OGYÉI azt közölte: a CoviShield vakcina az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által kifejlesztett, vektoralapú készítmény. Erre a vakcinára a kanadai gyógyszerészeti hatóság (Health Canada) februárban adott ki veszélyhelyzeti alkalmazási engedélyt. A kanadai-kínai együttműködésben, a CanSino Biologics Inc. és a Pekingi Biotechnológia Intézet által kifejlesztett védőoltás szintén egy vektoralapú vakcina, előnye, hogy már egyetlen oltás is elegendő a védettség eléréséhez.

A vakcinákat a Nemzeti Népegészségügyi Központ jóváhagyása után lehet majd alkalmazni.

Szentiványi Mátyás az M1-en kérdésre válaszolva kiemelte: az NNK nem csak egyszer engedélyezi a vakcinákat; minden érkező szállítmányt vizsgálnak, és azokat külön is engedélyezniük kell.

A főigazgató kiemelte, ahogy egyre több embert oltanak be, egyre többen fordulnak az oltás felé. Sokkal nagyobb lett az oltások iránti bizalom.