Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

Egy újabb Pfizer-szállítmány érkezett meg Magyarországra, este pedig jön a Szputnyik

Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 21. Kiveszik a hűtőszekrényből a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinákat az oltás napján a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 21-én. MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021. március 23. - 12:52

Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette, hogy kedden egy újabb fontos vakcinaszállítmány érkezett a Pfizertől Brüsszelen keresztül.

Magyarországon jelenleg összesen öt vakcinával oltanak, de ez hamarosan akár nyolc is lehet, miközben nemrég további két oltóanyagot hagyott jóvá a magyar hatóság, ami egy igazán jó hír lehet az oltakozók számára.

Soron kívül A Sziget is bekeményített: ilyen árak várják a fesztiválozókat

Mindeközben jönnek az újabb szállítmányok, de Brüsszelen keresztül még mindig nincs elegendő vakcina. A hivatalos tájékoztatás szerint kedden összesen 167 310 Pfizer-adag érkezett az országba, amiket rögtön a kórházi oltópontokra szállítanak.

Koronavírus-intenzívvé alakíthatják a műtőket Pécsen

Az esti órákban pedig egy következő orosz szállítmányt várnak, ami 180 ezer Szputnyik V-vakcina lesz. Ezek már a második adagos vakcinák lesznek, amivel a második oltásokat fogják beadni azoknak, akik korábban megkapták az első adagjukat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.