Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Neymar megúszta a 3 millió dolláros bírságot

Egy mesterséges tó miatt tört ki botrány Neymar birtoka körül, de most úgy tűnik, elkerüli a 3 millió dolláros bírságot.

...svg content...Fotó: A brazil Neymar (j), miután csapata 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Horvátország-Brazília mérkőzés 1-1-re végződött hosszabbítása utáni büntetőpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Neymar egy ideje nem játszik a súlyos sérülése miatt, amit újabb operáció követett. A brazil világsztár azonban egyre jobb formában van, és ha minden jól megy, nyáron újra pályára léphet a szaúdi Al-Hilal színeiben, akiket eddig mindössze három mérkőzésen tudott erősíteni.

Időről időre botrányok övezik a brazil világsztár életét, akit többek között megcsalásokkal is vádolnak. Azt jól látni, hogy Neymar imádja a nemrég született kislányát, és fontos számára a család, ahogyan a szórakozás is. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Noha komoly vagyonnal rendelkezik, és akár pár millió dollár is aprópénznek tűnhet az életében, a legutóbbi ügye kapcsán olyan ítélet született, aminek örülhet. Kiderült ugyanis, hogy a brazil bíróság felfüggesztette azt a 3 millió dolláros bírságot, amit még tavaly szabtak ki rá, mivel környezetvédelmi engedély nélkül hozott létre egy mesterséges tavat Rio de Janeiro külvárosában, egy kastély területén.

A France24 az AFP-re hivatkozva arról számolt be, hogy a lefojtatott vizsgálatok szerint a projekt valójában nem igényel különleges környezetvédelmi engedélyeket. A bíró szerint aránytalan a 3 millió dolláros büntetés, és annak helybenhagyása jogellenes előítélethez vezetne, amit el akarnak kerülni.

Ezt a bírságot még a mangaratibai városi tanács szabta ki, ami valójában négy bírságból tevődik össze. Több tucat szabálysértésről számoltak be, de ennek ellenére a bíró másképpen döntött, és az új hivatalos megállapítások szerint az ilyen tevékenységekhez nincs szükség környezetvédelmi engedélyre. Tehát a fentebb említett jogsértések nem állják meg a helyüket Neymar ügyében, aki még 2016-ban vásárolta meg a kastélyt, mely többek között helikopter-leszállót, gyógyfürdőt és edzőtermet is tartalmaz.