18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Fotó: Brett Sayles/Pexels

Nem ítélte el a szexuális bűnöző katonát a hadsereg, végül saját lánya megerőszakolásáért került börtönbe

Szerző: Kornis Vivien

Nem volt hajlandó elítélni az Egyesült Államok hadserege a katonát, aki megerőszakolta egy fiatal bajtársa feleségét. Randall S. Hughes törzsőrmester szabadon élhette az életét és követhetett el ismét szexuális bűncselekményeket, végül saját, 16 éves lányát is megerőszakolta.

not image

Kornis Vivien

2021. április. 21 - 20:05

Csupán 13 év börtönbüntetésre ítélték Hughes-t, miután bűnösnek vallotta magát 8 különböző bűncselekmény elkövetésében New Yorkban. Minderre csak azután került sor, hogy évtizedeken keresztül több szexuális támadást is végrehajtott.  

Hughes először Coloradoban erőszakolt meg egy nőt, majd ketten váltak áldozatává Texasban. Végül New Jersey-ben saját tinédzser lányát is megerőszakolta, aki a hadsereget hibáztatja a történtekért, hiszen a katonaságnak lehetősége lett volna, hogy megakadályozza a támadásokat.

Leah Ramirez, Hughes egyik áldozata az Army Timesnak elmondta, hogy annak ellenére, hogy a nyomozók szavahihetőnek nyilvánították, mégis úgy döntöttek, hogy végül csupán egy figyelmeztetéssel, valódi büntetés nélkül szabadlábon hagyják a szexuális ragadozó törzsőrmestert. 

Azt mondták, hogy ez a parancs – és így is lett

– idézte a Daily Mail Leah Ramirezt, aki elmondta, hogy Hughes azután támadt rá, hogy férje, Arnulfo Ramirez törzsőrmester meghívta a férfit egy Super Bowl-partyra 2017-ben az otthonukba. 

Fotó: Scandinavian Backlash/Unsplash

Arnulfo Ramirez annyit ivott, hogy végül teljesen kidőlt, így a buli véget ért és mindenki más hazament – Hughes pedig, miután ketten maradtak, a kertben ajánlkozott fel neki. Miután Leah nemet mondott, Hughes megragadta őt, és végül a hajánál fogva a házba rángatta, ahol megerőszakolta őt. Végül a fürdőszobában rejtőzött el, ahonnan addig nem mert kijönni, amíg a támadó el nem hagyta az ingetlent.

Leah Ramirez elmondta, hogy a hadsereg Bűnügyi Nyomozó Osztálya (CID) a kezdettől fogva rosszul kezelte az ügyet – két napig kellett várnia, mire a CID egyáltalán hajlandó volt megkezdeni a vizsgálatot.

Reggelig vártam, aztán a kórházba mentem, hogy megnézessem magam. A CID-nek 48 órára volt szüksége, hogy eljöjjön bizonyítékot gyűjteni, így gyakorlatilag egy bűntett helyszínén éltem 48 órán keresztül. Végül 3 évig nem csináltak semmit

– közölte Ramirez. Miután a CID évekig nyomozott, megállapították, hogy Ramirez állításai hitelesek, de nem voltak hajlandóak eljárást indítani, csupán egy figyelmeztetést kapott. 

Azt mondták, elég bizonyítékot talált arra CID, hogy higgyenek nekem, de mégsem tettek semmit

– magyarázta az áldozat. 

Leah Ramirez előtt 2006-ban saját, akkori felesége is megvádolta Hughes-t erőszakkal, de miután egyezséget kötött az ügyészséggel, ejtették az ügyet. Míg a Leah Ramirezzel történtekkel kapcsolatban nyomoztak, 2017 nyarán egy másik nőt is megtámadott – akkori barátnőjét erőszakolta meg és vágta meg szándékosan egy üvegdarabbal. Ezt az ügyet szintén lezárták, miután ismét vádalkut kötöttek vele.  

Lesley Madsen, Hughes 14 éves lánya 2017 végén költözött apjához – édesanyja, Chayla Madsen semmit nem tudott a három korábbi vádról. Chayla szerint Hughes azért költöztette magához a tinédzsert, hogy azt a látszatot keltse a nyomozókban, hogy ő csak egy “derék egyedülálló édesapa”. 

Fotó: Justin Cron: Unsplash

Lesley elmondta, hogy apja már akkor is helytelenül közeledett hozzá, amikor a Fort Bliss-i katonai bázison éltek – drogokat kínált neki. A helyzet azonban akkor kezdett fokozódni, amikor New Jerseybe költöztek, a Fort Dix bázisra. 

Hughes 2020. március 25-én altató segítségével elkábította 16 éves lányát és megerőszakolta őt. 

Hughes eredeti vádalkuja során – amivel végül elítélték – nem ismerte el bűnösségét saját lánya megerőszakolásában, de elismerte, hogy szexuálisan bántalmazott és megerőszakolt egy gyermeket.

Azért fogadta el a vádalkut, hogy a lehető legkisebb büntetést kapja

– mondta el Lesley. Lesley-t a saját kérésére, édesanyja engedélyével nevezték meg az Army Times tudósításában, így a lány fel tudta hívni a figyelmet a hadsereg által elszalasztott lehetőségekre, amelyek megakadályozták volna a vele történteket. 

Lesley végül beleegyezett a vádalku megkötésébe a gyors igazságszolgáltatás érdekében. 

Hughes bűnösnek vallotta magát kétrendbeli szexuális erőszakért, kétrendbeli bántalmazással elkövetett szexuális erőszakért, gyermek szexuális bántalmazásáért, gyermek ellen erőszakkal elkövetett támadásért, illetlen beszédért és házasságtörésért. 

Ha nemet mondtam volna, évekig tartott volna a tárgyalás

– magyarázta Lesley a döntését. 

Ez volt a legegyszerűbb megoldás arra, hogy még azelőtt rács mögé kerüljön, mielőtt valaki mást is megtámadna

– jelentette ki Lesley. A tinédzser azt is elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, amiért olyan CID-nyomozócsapat foglalkozott az ügyével, akik lelkiismeretesen végezték a munkájukat. Beszélt arról, hogy egyik áldozat sem számított rá, hogy Hughes ennyi nőt megtámadott. 

Nem szégyellem magam azért, amit velem tett

– tette hozzá Lesley. Ő, édesanyja és Ramirez mind kifejezték a hálájukat Fort Dix nyomozóinak, ugyanakkor a hadsereget hibáztatják azért, hogy nem állították meg a szexuális ragadozó Hughes-t már 2006-ban, amikor először feljelentették erőszakért.

Fotó: Jen Theodore/Unsplash

Együtt érzünk az áldozatokkal és hálásak vagyunk azért, hogy elegendő bizonyíték állt rendelkezésre a büntetőeljárás lefolytatásához, valamint az ítélet meghozásához

– közölte a hadsereg egyik vezető tisztviselője.

Ehhez képest Don Christensen nyugalmazott ezredes, a légierő volt főügyésze kijelentette, hogy a hadsereg jelenlegi magasrangú tisztviselőinek “el kellene borzadnia a Hughes által elkövetett dolgokon”. 

Annak ellenére, hogy továbbra is él a mítosz, hogy a feltételezett szexuális bűnelkövető katonák ellen nagy arányban indul eljárás, a valóság az, hogy csak nagyon ritkán kell bíróság elé állniuk a gyanúsítottaknak. Azt mondanám, hogy a katonaság egyedülálló módon rosszul kezeli és értékeli a feljelentéseket. Az esetek döntő többségében a vezetés úgy dönt, hogy nem tesz semmit

– magyarázta Christensen. 

Elmondta, hogy a gyanúsítottakkal szemben csak az esetek 49 százalékában emelnek vádat, és az esetek harmada soha nem kerül bíróság elé.

Hozzátette: a parancsnokságnak el kellene szörnyednie azon, hogy lehetőséget biztosítanak a bűnismétlésre azoknak a szexuális bűnelkövetőknek, akiket futni hagynak, így pedig sokkal több áldozatot szedhetnek.