Napos időre számíthatunk hétfőn, de az esernyőt érdemes magunkkal vinni

Fotó: Unsplash/Jeremy Bishop
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 1. - 22:03

Bár az ország nagyobb részén napos hétfőre számíthatunk, az északkeleti megyékben és a nyugati, délnyugati határ környékén előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) időjárás-jelentése szerint vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett felerősödik a gomolyfelhő-képződés, és késő estig az ország számos területén záporokkal, zivatarokkal frissül fel a környezetünk.

A heves zivatarok után éjszaka a legtöbb helyen várhatóan csökken a felhőzet, de egyes területeken még az éjszaka második felében is előfordulhatnak záporok, felhősebb égbolt.

Hétfőn csapadék szempontjából jobbra fordul a helyzet az ország nagyobb részén, napos, de gomolyfelhős időre számíthatunk. Az északkeleti megyékben és a nyugati, délnyugati határ környékén azonban nem érdemes eltenni az esernyőt, hiszen záporok, zivatarok előfordulhatnak.

A délies szél még vasárnap északnyugatira fordul, éjszaka és hétfőn napközben megélénkül, több helyen megerősödik. A vasárnapi zivataros környezetekben a széllökések akár károkat is okozhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul hazánkban, de számolnunk kell a meleggel, hiszen a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 31 fok között várható az OMSZ előrejelzése szerint.