Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,69 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
40,676 $

Életét vesztette egy 79 éves férfi, miután rátámadt egy elszabadult tehén

A férfi épp át akart kelni egy úton, amikor megtámadta egy tehén, mely egy közeli piacról szökött meg.

Fotó: Unsplash/Anand Thakur
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Meghökkentő és egyben tragikus történetről számolt be a Sky News: noha a tragédia még tavaly történt, csak most hozták nyilvánosságra, hogy amikor a 75 éves Huw Evans tavaly novemberben Whitland központjában át akart kelni egy úton, egy elszabadult tehénnel találta szemben magát, ami végzetesnek bizonyult.

A 75 éves Huw Evans tavaly november 19-én szenvedett súlyos sérüléseket a carmarthenshire-i Whitlandben. Épp az úttesten ment át a város központjában, amikor a hivatalos dokumentumok alapján egy „rendkívül izgatott” tehénnel került szembe. Soron kívül Ünnepi fényekben pompázik az ország karácsonyfája advent első vasárnapján

A közeli piacról megszökött tehén megtámadta a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a cardiffi Walesi Egyetemi Kórházban hat nappal az incidens után életét vesztette. A tehén a Whitland Martból szökött meg, miközben leterelték egy pótkocsiról.

A férfi tragikus halálának kivizsgálására szerdán került sor a llanelli városházán: az illetékesek elmondása szerint a tehén a főúton futott lefelé a Whitland központjába, nem messze a piactól, ahonnan megszökött, s bár a járókelők próbálták megállítani, végül megtámadta a férfit.

Ezt követően az állat a közeli vasúti sínekre jutott, ami miatt még a vonatközlekedést is le kellett állítani, végül pedig egy mezőre futott, ahol elaltatták.

Az agrárgazdasági kamara új cégével segíti a vadkárt szenvedett gazdálkodókat

A NAK bejelentette, céget alapít, hogy peres ügyekben átvállalja a gazdálkodók jogos vadkárköveteléseinek behajtását, hogy az érintettek minél hamarabb hozzájussanak az őket megillető pénzhez.