Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Karácsony Gergely jövőképében nincs olyan, hogy nincsenek autók a fővárosban

A főpolgármester vázolta, hogyan képzeli a budapesti forgalomcsillapítást, de arra is kitért: több tucat, a gyorshajtós szakaszokra telepített kamera áll készenlétben, hamarosan már a csekkeket is „szórhatják”.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Karácsony Gergely főpolgármester egyebek mellett Budapest forgalmának csillapításáról is kifejtette álláspontját nemrégiben. Itt leszögezte: „Az én jövőképemben nincs olyan, hogy nincsenek autók a városban”. Majd kifejtette, a célja az, hogy a közlekedés 20 százaléka autóval történjen, az emberek 50 százaléka a közösségi közlekedést válassza, a többiek pedig biciklizzenek és sétáljanak.

Mint mondta, nem az autózás ellen foglal állást, viszont csökkenteni szeretné a felesleges, közösségi közlekedéssel egyébként megoldható autós utazásokat. Ezt követően elmondta: dugódíj egyértelműen nem lesz, és a tíz évnél öregebb autók sem lesznek kitiltva a városból – ellentétben azzal, ahogy azt néhányan a főpolgármester szájába adták. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Szerinte ha valamikor a jövőben a London belvárosában bevezetett fizetős ULEZ-hez (ultra alacsony kibocsátású zóna) hasonló rendszer kerülne bevezetésre, azt mindenképpen széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés előzné meg, és fokozatosan vezetnék be – derül ki a Totalcar podcastjából, amelyet az Infostart szemlézett.

Mindemellett Karácsony Gergely arra utalt, továbbra is hisz a frekventáltan gyorshajtós és versenyzésre használt szakaszokra telepített kamerákban. Több tucat közülük már a tesztüzemen is átment és csak az ORFK rendszerébe kell integrálni őket ahhoz, hogy menjenek a csekkek. Ez önmagában persze kevés, a közlekedési kultúra fejlesztése azonban nem egyik évről a másikra történik – jegyezte meg.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt úgy érzi, Karácsony megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán. Míg a jelenlegi főpolgármester Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltnek üzent: Karácsony azt mondta, ha ő Gyurcsány Ferenc, akkor a volt kormányszóvivőnek vitáznia kellene vele.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.