Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Marco Rossi már a Premier League-ben edzősködhetne

A magyar szövetségi kapitány sorra utasítja vissza az érdeklődéseket, mert továbbra is a válogatott számára az első.

Fotó: Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a telki edzőközpontban 2023. november 18-án. MTI/Peter Lakatos
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Marco Rossi később a klubfutballban rengeteget profitálhat abból, hogy a magyar válogatott edzőjének mondhatja magát. Egyelőre nincs arról szó, hogy távozna, ahogyan arra sincs garancia, ha ez egy nap megtörténik, nem egy másik válogatott irányítását vállalja el, amihez ugyanúgy meglenne a lehetősége, akár már most is.

Rossi az NB1-ben is bizonyította, hogy kiváló edző, de amit a magyar válogatott élén művel, az egyenesen káprázatos. A csapat sokkal inkább klubcsapatként működik, ami Rossi és a stáb érdeme, így még hatékonyabban tudják menedzselni a dolgokat. Az eredmények is önmagukért beszélnek, évtizedek óta nem volt képes arra egy magyar edző, mint amire Rossi. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Természetesen Rossinak is voltak nehéz időszakai, és tudja jól, adott esetben benne lehetett volna a pakliban, hogy ma már nem ő a szövetségi kapitány. Szerencsére minden jól alakult, készülünk az Európa-bajnokságra, ami alig pár hónap múlva kerül megrendezésre, és a magyar válogatott komoly meglepetést okozhat Szoboszlai Dominik vezetésével.

Rossi az olasz parmatoday.it-nek adott interjújában kitért arra is, hogy tavaly év végén egy Premier League csapat megkereste, ami már nem az első ilyen eset volt. „Egyelőre ennek nincsenek meg a feltételei. Három hete pedig egy Premier League-csapattal való találkozást utasítottam vissza: ez már a második ilyen eset volt.” – idézte a Sportal Rossit.

Továbbra is abban hisz, hogy tiszteletben kell tartani egy szerződést, ami miatt korábban egy bundesligás megkeresést is visszautasított. „Úgy gondolom, tiszteletben kell tartani a szerződéseket, nem helyes elhagyni egy válogatottat a tornára való felkészülés idején vagy egy nagy torna előtt, mint az Európa-bajnokság. A Bundesligát is visszautasítottam, Olaszországból pedig néhány rokonon kívül senki nem keresett.”