Clouds
21 Budapest
Dollár
357,77 Ft
Euró
384,96 Ft
Font
437,44 Ft
Bitcoin
27,855 $

Magabiztos hazai győzelemmel végződött a Ferencváros – Újpest derbi

Budapest, 2023. február 5. A ferencvárosi Ryan Mmaee (b) és az újpesti Vincent Onovo a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. február 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A két együttes összecsapása akkor is rangadó, amikor a táblázaton nagy közöttük a különbség.

A Ferencváros az első helyen, az Újpest pedig a tizediken várta mai derbit, ám hiába volt a mérkőzés előtt 22 pont a különbség a két csapat között, így is sokáig éles volt a küzdelem.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Az Újpest legutóbb hét évvel ezelőtt győzte le a Ferencvárost, és ma este sem a lilák számítottak az esélyesebbeknek. Ennek ellenére jól tartották magukat az első félidőben, és bár helyenként durva volt a meccs, kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés első periódusa.

A Ferencváros aztán fokozatosan belelendült, Tokmac sérülése ellenére is tovább rohamozott, aminek a 37. percben lett meg az eredménye, igaz nem teljesen a tervezettek szerint, ugyanis egy alapos kavarodás után Hall öngóljával szerezte meg a vezetést a Fradi.

A második játékrészre aztán összekapta magát az Újpest, jót tett nekik a szünet, Dibusz több nagyot is védett, ám az 51. percben Mudrinszki révén végül összejött az egyenlítés, a szerb játékos egy szép csel után kíméletlenül lőtte ki a jobb alsót.

Próbálta tartani magát az Újpest, de a Ferencváros érezhetően feljebb kapcsolt, és hiába volt kényszerű csere Marquinhos, a 70. percben neki köszönhetően már ismét vezetett az FTC, Nikolics beleért ugyan a lövésébe, de minden hiába 2-1.

Alig három perc múlva a VAR akadályozta meg a harmadik hazai találatot, a 80. percben azonban még nehezebb helyzetbe került az Újpest, Nikolics kapust ugyanis kiállították, miután meglehetősen vehemensen jött ki, Mmae pedig remek szabaddal büntetett, így már 3-1 volt a Fradinak.

Az eredmény ezt követően már nem változott, nagy skalpot gyűjtött a Ferencváros, igaz két játékosuk is lesérült. Az FTC ezzel 14 ponttal vezeti a bajnokságot, behozhatatlannak tűnik az előny.