Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Fontos állásfoglalás érkezett a Liverpool elmaradt büntetője kapcsán

Howard Webb véleményezte a Liverpool – Manchester City összecsapás utolsó pillanataiban történt esetet.

MTI/EPA/ASH ALLEN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Premier League játékvezetőit tömörítő szervezetének, a PGMOL-nak az elnöke, Howard Webb úgy véli, hogy Michael Oliver nem követett el hibát, amikor nem ítélt büntetőt a Liverpoolnak a Manchester City elleni találkozó utolsó percében történt, meglehetősen véleményes eset kapcsán.

A mérkőzés 1-1-re állt, amikor a Liverpool az összecsapás utolsó momentumaként a 98. percben szögletet rúghatott, majd a beadást követően a Manchester City játékosa, Jérémy Doku mellkason rúgta Alexis MacAlistert, ám a bíró végül nem fújt büntetőt – emlékeztetett az ESPN. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„Ha a játékvezető megadja a pályán, akkor az egy teljes ellenőrzést kívánt volna a VAR részéről, és ugyanígy akkor is, ha nem adja meg” – mondta Webb, aki érti, hogy miért oszlanak meg a vélemények, ugyanakkor úgy véli, hogy Doku érintkezett a labdával, ami túl alacsonyan volt ahhoz, hogy belefejeljen, a VAR-szobában ülők pedig jól tették, hogy nem avatkoztak be.

A Liverpool edzője, Jürgen Klopp nem meglepő módon egészen másképp gondolkodott. „Ez száz százalékban büntető volt, mégis miért gondolta a VAR-szobában ülő játékvezető, hogy nem volt egyértelműen tizenegyes?” – tette fel a kérdést.

A Premier League független, mérkőzéseket vizsgáló bizottsága is úgy ítélete meg, hogy a bírói döntés megfelelő volt. A testület 4-1 arányban szavazott arról, hogy helyes volt a VAR-beavatkozás elkerülése. A bizottság három korábbi játékos és/vagy edző mellett a Premier League és a PGMOL képviselőiből áll.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.