Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,23 Ft
Euró
393,16 Ft
Font
456,41 Ft
Bitcoin
66,084 $

Letiltották a Manchester United vezetőinek céges hitelkártyáit, spórolásba kezd a klub

Sir Jim Ratcliffe döntött az ügyben, miután tavaly komoly bírságot kapott a csapat.

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Költségfelülvizsgálati folyamat részeként hivatkoztak a döntésre, mely alapján letiltották a Manchester United vezető beosztású dolgozóinak a céges hitelkártyáit, ugyanis a klubnak meg kell felelnie a profit- és fenntarthatósági előírásoknak – számolt be róla az ESPN.

A csapathoz közeli források szerint erre azért is volt szükség, mivel a klubot tavaly közel 120 millió forintnak megfelelő fontra büntették meg, amiért megsértették az UEFA pénzügyi fair play szabályait. A bírság összege ugyanakkor eltörpül az átigazolásokra költött pénzek tekintetében. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Az elmúlt két átigazolási időszakban egyaránt túlköltekezés történt Manchesterben, 2022 júniusa óta mintegy 381 millió fontot költött új játékosokra a klub, ami miatt egy tanácsadó céget bíztak meg a klub összes költségének és kiadásának felülvizsgálatával.

„Nagyon fegyelmezettnek kell lennünk a jövőben a költekezések terén, egyensúlyt tartva a bevételek és a kiadások között” – fogalmazott Collette Roche, a klub operatív igazgatója, aki biztos abban, hogy a Manchester United meg fog felelni a Premier League pénzügyi fair play szabályainak.

A felülvizsgálat ebben a hónapban kezdődött, és az eddigi információk szerint több hétig tart majd, melynek során a közüzemi szolgáltatásoktól kezdve egészen az utazási költségekig minden fonttal elszámolnak a klubnál, és megpróbálnak lefaragni a kiadásokon.