Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Kutatás: sok édesanya kényszerként éli meg a munkába való visszatérést

Közben amiatt aggódnak, hogy nem tudnak egyszerre megfelelni a munkahelyi és családi elvárásoknak. A helyzetet nehezíti, hogy se a munkahely, se a szülés után dolgozni visszatérő nők nem tekintik magukat teljes értékű munkavállalónak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az édesanyák Magyarországon a szülés után általában a gyermek második életévét követően és többnyire anyagi megfontolásból térnek vissza a munkaerőpiacra, de a karrier és a felnőtt társaság hiánya is befolyásolja az ezzel kapcsolatos döntésüket. Emellett a szakmájukból sem szeretnének kiesni, ám sokan kényszerként élik meg a visszatérést és félnek, hogy nem tudnak egyszerre megfelelni a munkahelyi és családi elvárásoknak.

Mindez a Jobtain országos kvalitatív kutatásából derült ki, amelyben kisgyermekes anyákat és HR vezetőket kérdeztek meg arról, milyen tapasztalataik vannak többek között a gyermekvállalás után történő munkába állásról. A cég közleményében Chapman-Varga Annát, a Jobtain „Anya dolgozik!” projektcsoportjának vezetőjét idézik, aki szerint a visszatéréshez kapcsolódó félelmek nagyon széles skálán mozognak és sajnos nincs olyan anya, akit nem érintenek. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

„A munkába való visszatérés sokakban legalább akkora stresszt és élethelyzeti válságot okozhat, mint a gyermek születése” – fogalmazott. A kutatás eredményei alapján a munkába visszatérők aggódnak a kialakult rutinok felborulása; a gyerekek bölcsödébe/óvodába való beszoktatása, az elengedés nehézsége; az általános munkahelyi stresszfaktorok (teljesítménykényszer, helytállás, vállalkozói lét) és a munkahelyen történt változások miatt.

Mindemellett a szükséges kompetenciák elsajátítása; a gyerek betegsége; a műszakbeosztás vagy a hiányzó mentorálás, az elmaradó visszatérési támogatás miatt szintén. „Sokan az anyákat nem tekintik teljes értékű munkavállalónak, és ők maguk is hasonlóan gondolkodnak, mivel napjuk nagy részét a gyermekgondozási feladatok teszik ki. Ez pedig folyamatos szorongást okoz az édesanyákban” – emelte ki Chapman-Varga Anna.

Egyúttal az is megmutatkozott: az anyák részéről igény lenne a visszatérést megkönnyítő képzésre, mentorálásra, amely segítségével magabiztosabban kezdenék újra a munkát, csökkenne a rájuk nehezedő nyomás. A Jobtain közleménye szerint a vállalatok részéről tapasztalható már ilyen irányú elmozdulás és vannak, amelyek szánnak időt és energiát a tudás felfrissítésére, „beillesztő napok és hetek” beiktatására az anyák visszaintegrálásához – írja az Economx.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy kutatás szerint minden második fiatal úgy érzi, hogy bármikor elveszítheti az állását, emellett a 19–29 éves dolgozó fiatalok között tízből négyen érzik megbecsültnek magukat. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy szakértők elárulták, mi lehet a probléma, ha valaki nem talál jól fizető állást: talán nem is gondolnánk, de akár az önéletrajzunkban vétett hibák is gátolhatják, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb állást.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.