Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Közvélemény-kutatás: még mindig a Fidesz a legnépszerűbb párt

Fotó: Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő, családokért felelős parlamenti államtitkár, a rendezvény házigazdája és szavazó küldöttek a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A legnagyobb ellenzéki párt ezúttal is a Demokratikus Koalíció lett, amelyet a Mi Hazánk, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt követ.

Az IDEA Intézet 2023. január elején végzett reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményeiből kiderült, hogy még mindig a Fidesz a legnépszerűbb párt, ám az ellenzéki oldalon továbbra sincs érdemi szavazói mozgás.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Kifejtették, a parlamenten belüli ellenzéki pártok támogatottsága stagnál, mivel 1–1 százalékpontos változások is alig-alig rögzíthetők, ezzel szemben a kormánypártra a teljes, választókorú népesség 31 százaléka szavazna 2023 elején, ami megegyezik a múlt havi adatokkal.

A biztos szavazók körében pedig 48 százalékos a Fidesz népszerűsége, ezzel 1 százalékpontos növekedést mutatva decemberhez képest, s a legnagyobb ellenzéki párt továbbra is a Demokratikus Koalíció (20 százalék).

Ezután a Mi Hazánk (9 százalék) következik, majd a Momentum (6 százalék), és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (5%) is bejutna a Parlamentbe, ha most vasárnap tartanák a választásokat – derül ki a Magyar Nemzet beszámolójából.

Ám a Jobbik (3 százalék), a Párbeszéd (3 százalék), az MSZP (2 százalék) és az LMP (1 százalék) is kiesne az Országgyűlésből, továbbá az ismeretlen preferenciájúak (a bizonytalanok, a válaszukat megtagadók és a passzív állampolgárok) aránya két százalékponttal növekedett (34 százalék).