Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Kitiltotta a kínai kormány a Tesla autóit a katonai létesítmények közeléből

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Biztonsági okokból megtiltotta a kínai hadsereg Tesla-tulajdonosoknak, hogy elektromos autóikkal fontos kormányépületek közelében tartózkodjanak.

A Bloomberg hírportál információi szerint attól tartanak a hatóságok, hogy a Teslákba szerelt kamerákkal és egyéb okosrendszerekkel bárki bizalmas államtitkokat gyűjthet be a bázisokról és katonai telephelyekről.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

A Tesla gépjárműin összesen nyolc külső kamera, 12 ultraszonikus szenzor és egy radar található, melyek mind egy szálig az autók Autopilot önjáró üzemmódjának megfelelő működését hivatottak elősegíteni. A modellek többségébe ezen felül egy belső kamerát is szereltek a visszapillantó tükörbe, amit a „Full Self-Driving” funkció bétatesztelői használhatnak.

Ezen projekt keretében a Tesla mérnökei azt figyelik meg, mennyire biztonságosak a kamerák az útvonal felmérése és a maximális önvezetés terén. A lap megkeresésére a vállalat szóvivője elmondta, Kínában még egyetlen járművükbe se szerelték be az új rendszert.

Az elmúlt években mind az Egyesült Államok, mind Kína próbálja magát izolálni a külföldi technológiáktól, sokkal inkább a saját fejlesztésű megoldások implementálására összpontosítanak, ezért nem meglepő a tiltás.

Az USA korábban a világ egyik legnagyobb techóriását, a Huaweit tiltotta ki a piacról, amellyel óriási károkat okozott a cégnek, mobileszközök értékesítése terén például jócskán visszacsúszott a ranglistán a gyártó, köszönhetően Donald Trump szankcióinak.

A hírek furcsán hatnak azután, hogy a Tesla bebetonozta magát Kínában az elektromosautó-eladások terén, míg Sanghajban megnövelték a gyárak kapacitását, így 2020-ban értékesítési rekordokkal büszkélkedhetett Elon Musk vállalata.