Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,96 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,16 Ft
Bitcoin
61,483 $

A Tesla a benzin adójának emeléséért lobbizott az Egyesült Királyságban

Sajtóértesülések szerint a Tesla azért lobbizott az Egyesült Királyság kormányánál, hogy emeljék meg a benzin- és dízelüzemű autók adóit annak érdekében, hogy nagyobb támogatást biztosíthassanak az elektromos járművek számára.

Fotó: Flickr/jtjdt
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai elektromos autóipar úttörője az üzemanyag-adó emelését és a benzin- és dízelüzemű gépjárművek vásárlásának felszámolását szorgalmazta az olyan támogatások és adókedvezmények finanszírozására, mint elektromos autók áfamentessége – derül ki a The Guardian által közzétett, a brit kormánynak benyújtott beadványokból.

A javaslatok elméletileg több ezer fonttal növelnék az új benzin- vagy dízelautók költségeit, miközben olcsóbbá tennék az elektromos autók fenntartását. A Tesla tavaly júliusban benyújtott beadványában úgy fogalmazott, teljes mértékben észszerű és logikus támogatni a nulla károsanyag-kibocsátású járműveket olyan mechanizmusok révén, amelyek arra késztetik a fosszilis tüzelőanyaggal működő autókat, hogy kifizessék az általuk okozott károkat. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A fosszilis tüzelőanyagok magasabb adóztatását számos környezetvédelmi szervezet tekinti kulcsfontosságúnak a klímaválság kezelésében, azonban vannak olyan kormányok, melyek vonakodnak a járműtulajdonosok ilyen jellegű, rövid távú költségeinek megemelésétől.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója úttörő szerepet játszott az elektromos járművek gyártásában, a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás leküzdése érdekében, bár a vállalat bitcoinba történő befektetését egyes környezetvédelmi szervezetek élesen kritizálták a kriptovalutát bányászó gépek magas energiafelhasználása miatt.

A Tesla fosszilis üzemanyag-tilalmakról alkotott véleménye ellentmond az autóipar számos versenytársának, melyek intenzíven lobbiztak azon kormányzati javaslatok ellen, amelyek 2030-ban betiltanák az összes benzin- és dízelüzemű autót, beleértve a hibrideket is.

A Tesla volt az egyetlen autógyártó, mely az összes benzin- és dízelmotoros autó teljes tiltása mellett érvelt, ideértve az akkumulátorokat belső égésű motorral kombinált hibridek 2032-ig történő betiltását is. Mindez összhangban lenne az Egyesült Királyság Klímaváltozási Bizottságának álláspontjával, amely szerint a hibrideket 2032-ben be kell tiltani.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.