Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kiszivároghatott a PlayStation 6 megjelenési dátuma!

Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A várva várt információ a Microsoft Activision felvásárlási dokumentumaiból szivároghatott ki.

A Game Rant számolt be arról, hogy az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásával és a Call of Duty jövőjével kapcsolatos dokumentumokból kiderülhetett a Sony PlayStation 6 konzoljának megjelenési dátuma. A Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy nyélbe üsse az üzletet, a frissen nyilvánosságra került dokumentumokból pedig érdekes információk derültek ki a CoD kapcsán is.

Noha a legtöbb információt kitakarták, vagy szerkesztették a napvilágra került dokumentumokban, a mindenre elszánt PS-rajongóknak így is sikerült összekötniük az összefüggő pontokat, és igen érdekes következtetésre jutottak a PlayStation következő konzoljával kapcsolatban.

Már meg is van a PlayStation 6 megjelenési dátuma?

Fontos megjegyezni, hogy a PS5 kevesebb mint 3 éve került piacra, jelenleg is kapható, sőt, az eladások folyamatosan növekednek. Ennek okán pedig az sem meglepő, hogy a Sony tulajdonképpen semmit nem árult el a következő konzolról, főleg nem annak megjelenési dátumáról.

Ha azonban azt is figyelembe vesszük, hogy egy olyan iparágban, hogy rendkívül erős a verseny, és ahol a videójátékok és a hardverek fejlesztése és tömeggyártása is éveket vesz igénybe, biztosra vehetjük, hogy már javában készülnek az új konzol tervei. Ezeket a terveket pedig érthető módon nem szokták megosztani idő előtt a nyilvánossággal, javarészt a masszív verseny miatt.

A dokumentumokban elrejthették a választ

Az Egyesült Királyság szabályozó hatóságának 2022-ben benyújtott dokumentumokban megemlítették, hogy a Sony 2027-ig különleges hozzáférést biztosít a Call of Dutyhoz, valamint azt is, hogy a Sony a következő konzol megjelenéséig különleges hozzáférést biztosít a Call of Dutyhoz.

Ezekből pedig arra lehet következtetni, hogy a PS6 2027-ben jelenhet meg, de ne szaladjunk ennyire előre: a dokumentumok első olvasata szerint a Sony a Call of Duty-szerződés lejárta után, 2027-ben dobná piacra következő konzolját. Ha pedig a Call of Duty-üzlet a 2027-es játékmegjelenésig tart, és a Call of Duty jellemzően minden évben novemberben jelenik meg, akkor egy 2027-es PlayStation 6 megjelenés nem tűnik reálisnak.

Ha egy kicsit visszatekintünk, a fenti utolsó mondat is értelmet nyer: a PS1 megjelenése után 6 évvel érkezett a PS2, a PS3 esetében ismét 6, a PS4 esetében 7, a PS5 esetében pedig ismét 7 év telt el. A PS5 megjelenésétől számított 7 év 2027 lenne, de ha nem 2027 a Sony által választott év, akkor a PlayStation egy teljesen új irányt vehet.

A dokumentumok nyelvezetének elemzésével ugyanis valószínűbbnek tűnik, hogy inkább 2028 lehet a reális megjelenési év a PS6 számára, és azt se feledjük, hogy a PS5 jelenleg is olyan népszerű, még három évvel a megjelenése után is – nem beszélve az évről évre egyre modernebb hardverek gyártási költségeiről –, hogy az új konzol megjelenése 2029-re, vagy akár 2030-ra tolódhat. Mindent összevetve a 2028-as évben történő megjelenésnek lenne a legtöbb értelme, de majd az idő eldönti.