Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Sony: a PS5-eladások biztosan meghaladják a 60 milliót

TÉMÁK:
#eladások #PS5 #Sony
Fotó: Unsplash/Triyansh Gill
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hiroki Totoki, a Sony elnöke kijelentette, teljesen biztos abban, hogy a PlayStation 5 konzolok eladásai meghaladják majd a 60 milliós határt.

A TweakTown jelentése szerint Hiroki Totoki, a Sony elnöke magabiztosan jelentette ki, hogy szerinte a PS5-eladások meghaladják majd a 60 milliós határt a konzol megjelenését követő negyedik évben. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Sony már most sem panaszkodhat, hiszen a PS5-eladások száma már 32,1 milliónál tart.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Ezt a számot pedig úgy sikerült elérniük, hogy masszív ellátási problémákkal küzdött a cég, ennek okán pedig aligha lehetett találni PS5 konzolokat a boltok polcain. A Sony vezetősége pedig most arra számít, hogy a következő években képesek lesznek megduplázni a jelenlegi számot, s elérik a 60 millió eladott példányt.

Ha az eladási számokat összevetjük a PS4 eladásaival, látszik, hogy a PS5 eladásai egyelőre nem érték el a PS4-eseket: a számok ugyanis azt mutatják, hogy az első kilenc negyedévben 34,9 millió PS4 fogyott, ezzel szemben a PS5-ből ebben az időintervallumban “csak” 32,1 millió példány kelt el.

A Sony egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a PS5 becsléseik szerint képes lesz-e leverni a PS4-et az eladási számok tekintetében, ám abban már most biztosak, hogy az új generációs konzol meghaladja majd a 60 millió eladott példányt.

Hiroki Totoki a Morgan Stanley technológiai konferenciáján úgy fogalmazott:

“Úgy vélem, jó esélyünk van arra, hogy átlépjük a 60 millió darabot, s mint talán tudjátok, a PS4 korszakában több mint 100 millió darab konzolt adtunk el.”

Totoki a továbbiakban hangsúlyozta, a PS4 “rendkívül hűséges” felhasználói bázisa idővel átkerülhet a PS5-re, kiemelve, hogy a PS5-öt úgy fejlesztették ki, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.