Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Minden idők legnagyobb rekordja: Japánban 450 százalékkal növekedtek a PS5-eladások

Fotó: Unsplash/Triyansh Gill
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A PS5 történetében korábban soha nem volt példa ilyen hihetetlen mértékű növekedésre az eladások tekintetében. A japánok ugyanis úgy viszik a PS5 konzolokat, mintha nem lenne holnap.

A Video Games Chronicle jelentése szerint a PS5 minden idők legkomolyabb eladási hónapját könyvelhette el februárban, ugyanis Japánban több mint 450 százalékkal (!) növekedtek az eladások az előző év azonos időszakához képest. Ráadásul ez az első alkalom, hogy a Sony konzolja képes volt túlszárnyalni a Nintendo Switch eladásait a régióban.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

A Famitsu által közzétett adatok alapján a PS5 volt februárban a legjobban fogyó hardver az országban, összesen 366 982 eladott példánnyal. A második helyen pedig a Nintendo Switch végzett a maga 221 041 eladott darabjával. Az előző év azonos időszakához képest a PS5-eladások 457 százalékkal (!) növekedtek, szemben a múlt februári 65 772 eladott példánnyal.

A PS5 több régióban is erősen kezdte az évet, ami többek között annak is köszönhető, hogy az évek óta tartó készlethiány megszűnni látszik, mivel a konzol egyre több helyen vált elérhetővé a boltokban. Fontos megjegyezni, hogy ez a februári rekordeladás azért is bír komoly jelentőséggel, mert ezt az eladási számot tavaly négy hónap leforgása alatt tudták elérni.

A Sony konzolja hasonlóan sikeres februárt tudhat maga mögött az Egyesült Királyságban is, ugyanis az országban 316 százalékkal növekedtek az eladások az előző év azonos időszakához képest. Visszatérve Japánra: a PS5 eladásai mellett szépen pörög a Hogwarts Legacy is, mely mostanra a hetedik legjobban fogyó játék a kiskereskedelmi forgalomban.