Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Bennfentes állítja, hogy többet hallott a PS6-ról, mint a PS5 Pro-ról

Fotó: Unsplash/Triyansh Gill
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Bennfentes forrás állítja, hogy jóval több információt kapott a PS6-ról, mint a PS5 Pro verzióról, ami arra utalhat, hogy nem egy frissebb verzió érkezik az aktuális konzolból.

A Game Rant forrásai szerint szó sincs arról, hogy a Sony egy hardveresen frissített PS5 konzollal állna elő PS5 Pro néven, helyette inkább a PS6-ra fókuszálnak. Az elmúlt években több csapás is érte a szektort, az ellátási lánc problémái miatt pedig jóval lassabban fogyott a konzol, és még két évvel a PS5 debütálása után is sorra jelennek meg a cross-gen címek.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Természetesen már jó ideje arról pletykálnak, hogy a Sony hamarosan kiadhatja a PS5 frissített változatát, a vállalat egyelőre nem kívánta megerősíteni ezen feltételezéseket. Egyes források szerint a frissített konzolról szóló pletykák abszolút alaptalanok, és úgy tudják, hogy az új konzol az első generációs PlayStation 5-öket váltaná le a boltokban.

Az egyik forrás Tom Henderson, aki már több alkalommal is bizonyította, hogy megbízható és jól értesült: most hosszasan beszélt egy állítólagosan levehető meghajtóval rendelkező PS5-ről. Ugyanakkor kiemelte, jóval többet hallott a PS6-ról, mint a PS5 Pro-ról, és nem is tartja valószínűnek, hogy érkezik majd Pro verzió.

Szerinte ugyanis az új PS5 konzol egyszerűen az alaphardver második generációja lenne, hogy a Sony gyártási és szállítási költségei a vállalat számára is mérhető mértékben csökkenjenek. Henderson úgy értesült, hogy az új konzol már idén szeptemberben felkerülhet a boltok polcaira, noha tudomása szerint ezzel egyidőben leállítanák a PS5 és a PS5 Digital Edition gyártását is.