Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Kim Dzsong Un Vlagyimir Putyinnak és Oroszországnak üzent a moszkvai terrortámadás után

Kim Dzsong Un, Észak-Korea első embere üzenetet fogalmazott meg Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz és Oroszországhoz.

Fotó: Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről és Észak-Korea legutóbbi robotrepülőgép-kísérletéről szóló híradást néz egy nő a szöuli központi pályaudvar egyik tévéképernyőjén 2024. január 29-én. Az előző napi kísérlet során a nukleáris robbanófejek hordozására is képes Pulhvaszal-3-31 típusú harceszközök mintegy 124 perces repülést követően pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren fellelhető egyik kisebb szigeten. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre többet tudni a moszkvai terrortámadásról, melynek eddig több mint 130 áldozata van, köztük gyerekekkel. Sokan nem a lőtt sérülések miatt vesztették életüket, hanem a tűzben, amit a terroristák gyújtottak a koncertteremben. Két terrorista már nincs életben, egyikük a helyszínen halt meg, de arról egyelőre nincs információ, milyen körülmények között vesztette életét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a beszédében egyértelművé tette, minden érintett fél büntetésre számíthat, nemcsak az elfogott terroristák. Többeket már őrizetbe vettek, akik összefüggésbe hozhatóak a támadással, ugyanakkor nem tudni, kik ezek a személyek, és milyen közük lehetett a támadáshoz. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az USA úgy véli, kizárólag az Iszlám Állam állt a támadás mögött, Ukrajnát nem terheli felelősség. Az oroszok ezt egyelőre nem jelentették ki, mert olyan információk birtokába juthattak, amik arra utalnak, hogy Ukrajnába tartottak a terroristák, ahol előkészíthették számukra a biztonságos határátlépést, amit az ukránok tagadnak.

Sokan fejezték ki részvétüket Putyinnak és az orosz népnek, így tett Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezetője is. A Sky News a KCNA állami hírügynökségre hivatkozva számolt be arról, hogy az észak-koreai vezető együttérzéséről biztosította Vlagyimir Putyint. Mély részvétét és együttérzését fejezte ki az orosz népnek, az áldozatoknak és családtagjaiknak.

Az üzenetben az is olvasható, hogy Észak-Korea kormányának a terrorizmussal szembeni álláspontja következetes, maximálisan elítélik a terrorcselekmények bármilyen formáját. A moszkvai terrortámadás egyik túlélője állami kitüntetésben részesül, miután rátámadt az egyik terroristára, akit ártalmatlanná tett, megvédvén ezzel a feleségét is. Nem tudni, hogy ez az a terrorista, aki meghalt a helyszínen.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.