Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,428 $

Késszúrással vetett véget a veszekedésnek egy 29 éves nő

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 17. - 23:50

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat azzal a fiatal nővel szemben, aki egy szóváltást követően mellkason szúrta élettársát.

A vádlott és élettársa között 2020 augusztusában Siófok környékén található lakásuk konyhájában szóváltás, majd dulakodás alakult ki azért, mert a sértett szidalmazta a vádlott családját – olvasható az ugyeszseg.hu közleményében.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

A veszekedés később az egyik szobában folytatódott, ahol a felek kölcsönösen lökdösték egymást, illetve a sértett különböző tárgyakat dobott a nő felé.

A veszekedés egy idő után elcsitult, ennek ellenére a vádlott hirtelen indulattól vezérelve a táskájából elővett egy 16,5 cm pengehosszúságú tőrkést, majd a nyári melegben felsőt nem viselő élettársához lépve, őt közepes erővel a mellkasa jobb oldalán megszúrta.

A vádlott ezután rögtön lehiggadt, és párja segítségére sietett, majd amikor látta, hogy az általa okozott szúrt seb vérzik, értesítette a mentőket is.

A sértettnek a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett, mivel a szúrás a mellüreget nem nyitotta meg, azonban az elkövetés eszköze, a szúrás ereje és iránya miatt fennállt a reális lehetősége annak, hogy a vádlott közvetett életveszéllyel járó sérülést okozzon a férfinak.

A Somogy Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottal szemben – akinek a sértett is megbocsátott – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.