Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Késszúrással vetett véget a veszekedésnek egy 29 éves nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat azzal a fiatal nővel szemben, aki egy szóváltást követően mellkason szúrta élettársát.

Fotó: Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádlott és élettársa között 2020 augusztusában Siófok környékén található lakásuk konyhájában szóváltás, majd dulakodás alakult ki azért, mert a sértett szidalmazta a vádlott családját – olvasható az ugyeszseg.hu közleményében.

A veszekedés később az egyik szobában folytatódott, ahol a felek kölcsönösen lökdösték egymást, illetve a sértett különböző tárgyakat dobott a nő felé. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A veszekedés egy idő után elcsitult, ennek ellenére a vádlott hirtelen indulattól vezérelve a táskájából elővett egy 16,5 cm pengehosszúságú tőrkést, majd a nyári melegben felsőt nem viselő élettársához lépve, őt közepes erővel a mellkasa jobb oldalán megszúrta.

A vádlott ezután rögtön lehiggadt, és párja segítségére sietett, majd amikor látta, hogy az általa okozott szúrt seb vérzik, értesítette a mentőket is.

A sértettnek a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett, mivel a szúrás a mellüreget nem nyitotta meg, azonban az elkövetés eszköze, a szúrás ereje és iránya miatt fennállt a reális lehetősége annak, hogy a vádlott közvetett életveszéllyel járó sérülést okozzon a férfinak.

A Somogy Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottal szemben – akinek a sértett is megbocsátott – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.