Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Bognár György a Fradi elleni döntő után: „Próbáltuk húzni az időt”

Bognár György, a Paks edzője természetesen nagyon boldog a Magyra Kupa megnyerése miatt, amire még nem volt példa a klub történetében.

...svg content...Fotó: Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgó (j) és Bognár György, a Paks vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzés utáni eredményhirdetésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én. A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Igazi drámai kupadöntőt láthattak a nézők a Puskás Arénában és a televízióban. Érdemes volt figyelni az eseményeket, hatalmas volt a hangulat, de egyértelműen a Ferencvárost tartották a fő esélyesnek. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, és nem egy nagy helyzetet hagyott ki a bajnok Fradi.

Sőt, még emberelőnyben is játszhattak, és akkor úgy tűnt, a Paks esélyeinek annyi. Szappanos azonban olyan parádésan védett, hogy életben tartotta a reményeket, többek között büntetőt is fogott, abszolúte klasszis teljesítményt nyújtott, és mindezt úgy, hogy ő a magyar válogatott harmadik számú kapusa Gulácsi és Dibusz mögött. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

„Az eredményeket tekintve ez edzői karrierem legnagyobb sikere, de a paksi futball történetében is ezek a srácok most a legnagyobb sikert érték el. Ez egy nagyon erős közösség, nagyon jó csapatjátékot tudunk játszani, ezt ma is bizonyítottuk tízen is, ha kell, akkor csúsznak-másznak. Amit megbeszéltünk taktikát, azt több-kevesebb hibával, de maradéktalanul megcsinálták.” – mondta a mérkőzést követően Bognár.

Bognár szerint a padlóról álltak fel, mert az első félidő nagyon furcsán alakult, amire reagálniuk kellett, és nem tagadja, próbálták húzni az időt, hogy minél tovább maradjon döntetlen az eredmény. „Itt most a padlóról álltunk fel, mert az első félidő nagyon furcsán alakult. Meghoztuk azokat a lépéseket, amiket szakmailag egy kiállítás után meg kell, egy csatár maradt elöl, rendeztük a sorokat a középpályán, hátul pedig megvoltunk. Próbáltuk húzni az időt, hogy minél tovább maradjon döntetlen, aztán a végén ráhúzunk valamit.” – idézte az M4 Sport a kupagyőztes edzőt.

„A profi futballban az eredménnyel el kell számolni, ez nagy siker volt, megérte ez az év, de ha választanom kellene a régebbi foci és a mostani között, akkor a régebbit választanám. Inkább a játékra törekednék, hogy még több esemény legyen egy meccsen, még jobban szórakozzanak a nézők és mellette persze nyerjünk is.”

Sztankovics nem akart magyarázkodni, inkább gratulált a Paksnak, akik először lettek kupagyőztesek. Többek között Lisztes gyors cseréjére is reagált a Ferencváros edzője, mert sokan nem értették, miért volt erre szükség.