Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,763 $

Karácsony Gergely ígéri, ma este felhívja telefonon Vitézy Dávidot

Budapest főpolgármestere ígéretet tett arra, hogy ma este visszahívja Vitézy Dávidot, akinek napok óta nem veszi fel a telefont.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek – DK – MSZP fővárosi listavezetője beszédet mond a Jövőt adunk Budapestnek! című választási programismertetőjén a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2024. május 25-én. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Vitézy Dávid már korábban elmondta, nem egyszer próbálta elérni telefonon Karácsony Gergelyt, aki azonban nem fogadja a hívását, és vissza sem hívja. Vannak, akik ezt gyerekesnek tartják Karácsony részéről, de akadnak ennél nagyobb gondjai is, például a választási szavazatok egy részének újraszámlálása.

Vitézy bizonyítékai meggyőzőek voltak ehhez, addig Karácsony meglehetősen sértődötten, indulatosan reagált. A DK vezetője, Gyurcsány Ferenc is hasonlóan beszélt az ügyről, és legutóbb már azt mondta, bármi történik, számára akkor is Karácsony Gergely marad Budapest főpolgármestere. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

Rendkívül sajtóeseményt tartott Karácsony, melynek ideje alatt egyértelművé tette, megtámadja a döntést, és újraválasztást akar, akkor is, ha őt hozzák ki győztesnek. Egyelőre nem tudni, mi lesz a végeredmény, de az már biztos, hogy Karácsony semmit nem fog annyiban hagyni, még akkor sem, ha ő lesz a győztes.

Ami pedig a nem fogadott hívást illeti, a Partizánnak azt mondta, hétfő hajnali 4 órakor hívta őt Vitézy, mellette 250 nem fogadott hívással, de esküt tett, miszerint, ha vége az interjúnak, fel fogja hívni a riválisát. Ugyanakkor jelezte, ez nem róluk szól, hanem a jogállamiságról, és szerinte ez az egész sokkal súlyosabb ügyet képez annál, minthogy ezt a problémát ketten meg tudnák oldani egy beszélgetés alatt.

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.