Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,18 Ft
Euró
390,87 Ft
Font
463,65 Ft
Bitcoin
63,833 $

Karácsony Gergely: a bizalmat helyre kell állítani, meg kell ismételni a főpolgármester-választást Budapesten

A főpolgármester péntek délután 6 órára közös demonstrációra invitálta támogatóit.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely csütörtök délután a városháza előtt tartott egy rendkívüli sajtótájékoztatót, melynek keretében kijelentette, úgy véli, hogy a kialakult helyzetre jelenleg egyetlen megoldás van, ha Budapesten megismétlik a főpolgármester-választást.

Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, bármi is legyen az új szavazás eredménye, el fogja fogadni. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Karácsony Gergely egy rendkívül szoros versenyben győzte le Vitézy Dávidot 324 szavazattal. Soron kívül Nagyon fontos kéréssel fordult utasaihoz a Wizz Air

Csakhogy a választás során összesen 24 592 érvénytelen szavazat volt Budapesten, ami Vitézy szerint kiugróan magas szám.

Mint ismert, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje mindössze napokkal a választás előtt közölte, visszalép, így neve ugyanúgy ott volt a szavazólapokon, csak épp áthúzva. Vitézy már a választás éjjelén jelezte, hogy újraszámlálást fog kérni, mert szerinte „rendszerszintű szabálytalanság” történt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Óriási a tömeg Ferihegyen a globális informatikai hiba miatt (videó)

Ferihegyen is küzdenek az elemekkel, jelenleg hatalmas a tömeg, ráadásul csúcsidőben, amikor az emberek nyaralni mennének.