Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Karácsony Gergely dühösen reagált a szavazatok újraszámolása után

Karácsony Gergely érezhetően dühösen reagált azt követően, hogy bejelentették, az NVB elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2024. június 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Vitézy Dávid szerda délután részletes módon mutatta be a bizonyítékokat, miszerint több olyan szavazat is lehet, amik hozzá tartoznak, de azokat mégsem hagyták jóvá. Ezzel együtt jelezte, hogy Karácsony Gergely még mindig nem vette fel neki a telefont, hiába próbálja elérni napok óta.

Most talán már nem is szükséges beszélniük, mert megszületett a döntés, hamar igent mondtak Vitézy fellebbezésére a meggyőző bizonyítékok beadását követően. Ennek értelmében az NVB elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását, amivel Karácsony Gergely komoly bajba kerülhet. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

„A jogorvoslat persze mindenkinek jár, legalább tovább tisztul a kép. Vitézy Dávid az egész kampányát arra építette, hogy ő nem a Fidesz jelöltje, most mégis azoknak a szavazatában bízik, akik a szavazólapon áthúzott Szentkirályi Alexandrára és rá is szavaztak.” – reagált a bejelentésre Karácsony Gergely a Facebook oldalán, aki ezzel igencsak nehéz helyzetbe kerülhet.

Karácsonynak kezd elege lenni

Továbbra is meg van győződve arról, hogy Szentkirályi visszalépése nem volt több egy színjátéknál, és a Fidesz áll az egész mögött, amivel Vitézyt akarják bejuttatni Budapest élére. „Ezek természetesen érvényes Vitézy szavazatok, ahogy arra a Fővárosi Választási Iroda külön felhívta a szavazatszámlálók figyelmét. Talán nem kellett volna félrevezetni a szavazókat a szentkirályis színjátékkal, nem visszaléptetni a Fidesz hivatalos jelöltjét az utolsó pillanatban, és akkor nem lett volna ekkora kavarodás.”

Súlyos vádakat fogalmazott meg Karácsony, aki szerint ezzel félrevezették a választókat. Kérdés, mit fog tenni, ha megvan a végeredmény, és Vitézy lesz a győztes, mert a szavaiból ítélve, azt nehezen fogadná el, de ez csak azt követően derül ki, ha az újraszámolást követően végeredményt hirdetnek.

„Ez volt a választók igazi félrevezetése: ahogy ezt a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO) missziója is megállapította. Most olyan fideszes választási delegáltak nyilatkozata alapján akarja újraszámoltatni az érvénytelen szavazatokat, akik vasárnap még az aláírásukkal tanúsították, hogy azok valóban érvénytelenek. Ezek a „bizonyítékok”, amelyekről az egy óra alatt összehívott fideszes többségű választási bizottság dönt. Ugye, hogy tisztul a kép?”