Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Egészen valószerűtlen forgatókönyv is bekövetkezhet Klopp és Xabi Alonso esetében

A két menedzser között több hasonlóság is van, a végjáték pedig akár még filmbe illő is lehet.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Liverpooltól a szezon végén távozó Klopp 2011-ben és 2012-ben is Bundesliga-győzelemre vezette a Borussia Dortmundot, megtörve ezzel a Bayern München dominanciáját, és épp erre készül lehetséges utódja, Xabi Alonso is, aki a Bayer Leverkusen személyében az egyetlen olyan csapatot irányítja, amely megakadályozhatja, hogy a Bayern megszerezze zsinórban 12. bajnoki címét.

Alonso első leverkuseni szezonjában lenyűgöző teljesítményt nyújtott, 21 mérkőzésen 17 győzelemmel és négy döntetlennel a tabella élére vezette a csapatot, jelenleg 5 ponttal előzik meg a Bayernt, köszönhetően a szombat esti mérkőzésnek, amelyen meglehetősen könnyű, 3:0-s győzelmet arattak Thomas Tuchel csapata felett, ami jelentősen megdobhatta az önbizalmukat. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Minden sorozatot figyelembe véve a Leverkusen már 31 mérkőzés óta veretlen,  bejutottak a Német Kupa elődöntőjébe is, aminek megnyerésére nagy esélyük van, ugyanis a másik három elődöntős közül ketten is a másodosztályból érkeztek. Alonso, aki játékosként számos trófeát nyert, ezen a téren is Kloppot utánozhatja, aki szintén Német Kupát nyert a Dortmunddal.

Minden téren jól szerepel a Leverkusen

A Leverkusen az Európa Ligában is jól szerepel, hiszen mind a hat csoportmeccsét megnyerte. A végső győzelemre is jó esélyük van, noha a szintén versenyben lévő Liverpool kemény kihívást jelenthet számukra. Klopp eddig arra használta az Európa Ligát, hogy játékidőt adjon néhány új szerzeményének, ám a végső célja az lesz, hogy megnyerje az egyetlen trófeát, amely eddig elkerülte őt a Liverpoolnál.

Az egyik lehetséges, ám filmbe illően valószerűtlen forgatókönyv szerint a Leverkusen és a Liverpool május 22-én a dublini Aviva Stadionban találkozhat egymással az Európa Liga döntőjében. Ez lehet Klopp utolsó mérkőzése a Liverpool menedzsereként, egyben ez lehet az a pillanat is, amikor átadja a stafétát Xabi Alonsónak, aki a Liverpool következő vezetőedzője lehet.

Amennyiben Alonso képes lenne letaszítani a trónról a Bayern Münchent, mindenki számára bebizonyítaná, hogy topmenedzserré vált, egyben újabb közös pont lenne közte és Klopp között, akit a liverpooli szurkolók már-már megszállottan imádnak.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.