Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Jákob Zoltán: sok veszélyt rejtett magában az, amikor tömött zsebbel mászkáltam

A milliárdos szerint nagyon fontos a gyerekek pénzügyi tudatosságra való nevelése, a lányait ő is ebben a szellemben nevelte.

...svg content...Fotó: Instagram/Jákob Zoltán
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Jákob Zoltán nemrégiben villáminterjút adott, amelynek során többek között arról kérdezték, készpénzzel vagy bankkártyával szeret-e fizetni. A milliárdos az utóbbit választotta, majd hozzátette: korábban rosszul érezte magát, ha véletlenül nem volt nála készpénz, de ma már minden vásárlását bankkártyával intézi, még borravalót is a terminálon keresztül ad.

Elmondása szerint ezen szokásának egyetlen hátránya az, hogy így kisebb a kontroll, hiszen „nem fogy el a pénz úgy, mint egykor a zsebéből”. Ugyanakkor azt gondolja, hogy ez a módszer biztonságosabb annál, mint amit korábban követett. „Sok veszélyt rejtett magában az, amikor tömött zsebbel mászkáltam” – fogalmazott az üzletember a Blikknek nyilatkozva. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Nyomasztó érzés, amikor sok pénz van nálad, ez az érzés viszont már megszűnt bennem, amióta kártyát használok” – jegyezte meg. Ezt követően kiemelte, nagyon fontosnak tartja a gyerekek pénzügyi tudatosságra való nevelését, a lányait ő is ebben a szellemben nevelte, amelynek köszönhetően szerinte meglehetősen „spórolósak lettek”.

„Az egyik lányom például mindig azzal versenyzik, hogy minél több pénzt meg tudjon takarítani a bankkártyáján. Szerintem egy gyereknél készpénz ne legyen, mert azt ellophatják vagy elveszítheti, de mindig legyen nála bankkártyán elegendő összeg ahhoz, hogy ha váratlan helyzetbe kerül, meg tudja oldani azt” – magyarázta Jákob Zoltán.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a milliárdos újabb értékes ajándékot adott át a Ferrarijából: ennek oka, hogy szereti random módon meglepni a követőit, s legutóbb egy fiatal lány volt a szerencsés, aki egy hasznos tárggyal lett gazdagabb. De arról is beszámoltunk, hogy Jákob Zoltán nemrégiben A Nagy Ő néhány versenyzőjével bográcsozott együtt, sőt, egy rögtönzött rózsaceremóniát is tartott.

Döntést hozott a bíróság Fico merénylőjének ügyében, több órán keresztül tárgyaltak

A lévai férfi indítékait is vizsgálták, egyértelmű a politikai motiváció.