Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,24 Ft
Euró
386,55 Ft
Font
454,27 Ft
Bitcoin
69,484 $

Válaszlépést ígér Izrael Iránnak a támadásért

Úgy tűnik, az USA sem tudta jobb belátásra bírni Izraelt, akik válaszlépésre készülhetnek az iráni támadás miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Omri Greenberg
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Oroszország az elsők között reagált az iráni támadásokra, és felszólította a feleket, gyakoroljanak önmérsékletet. Röviddel ezután Kína is hasonlóan tett, miközben kiderült, Orbán Viktor magyar miniszterelnök növelte a terrorkészültséget Magyarországon, reagálván az irániak támadására, amit napokkal korábban hajtottak végre.

Olaszországban már a legmagasabb fokú riadókészültség van érvényben, amit szükségesnek látott az olasz kormány. Ugyan az USA továbbra is támogatja Izrael védelmét, kizárták annak a lehetőségét, hogy részt vegyenek egy esetleges ellentámadásban, mert nem akarnak háborút Iránnal. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

Irán a pénteki támadás után közölte, ha Izrael válasza elmarad, nem fognak újabb hullámot elrendelni, és jelezték, akár tízszer nagyobb erővel is le tudnak csapni rájuk. A hírek szerint az USA vezetése arról győzködni Izraelt, ne támadjanak vissza, mert azzal csak még súlyosabbá válik a helyzet a Közel-Keleten.

Az Al Jazeera azt írja, az izraeli hadsereg főnöke válaszlépést ígért Iránnak. Herzi Halevi izraeli katonai főnök kihangsúlyozta, nem marad el a válasz a részükről, de egyelőre nem tudni, ez pontosan mit jelent, mekkora erővel és milyen módon csaphatnak le. Szintén fontos kérdés, mikor történhet ez meg, de azt jól látni, hogy a Nyugat sem támogatja az ellencsapást.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.