Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Egyesült Államok: „továbbra is támogatni fogjuk Izrael védelmét”

Az amerikai külügyminiszter egyértelművé tette, az Egyesült Államok el akarja kerülni az eszkalációt, ugyanakkor továbbra is támogatja Izrael védelmét.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Evelyn Hockstein
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a Mohammed Ali Tamim iraki miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszélés kezdetén jelentette ki, Washington nem akarja, hogy az Iránnal folytatott konfliktus eszkalálódjon, ugyanakkor továbbra is támogatni fogja Izrael védelmét:

„Nem törekszünk eszkalációra, de továbbra is támogatni fogjuk Izrael védelmét és a térségben lévő személyzetünk védelmét. Ez a hétvége azt mutatta, hogy Izraelnek nem kellett és nem is kell egyedül megvédenie magát, amikor egy agresszió, egy támadás áldozatává válik.” Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Az Al Jazeera szerint úgy folytatta, meglátása szerint Irán akciója „példátlan” volt, hozzátéve, hogy az elmúlt 36 órában számos megbeszélésen vett részt, melyek célja egy olyan diplomáciai válasz összehangolása volt, ami megakadályozná egy esetleges regionális válság kialakulását.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.