Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,851 $

Hókotrónak ütközött egy chicagói vonat, legkevesebb 38 ember megsérült

Több mint 20 embert kórházba kellett szállítani, többen jelenleg is kritikus állapotban vannak.

Fotó: Unsplash/Pat Joseph
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Metro értesülései szerint a hatóságok arról számoltak be, hogy legkevesebb 38 ember megsérült, miután egy chicagói elővárosi vonat hókotrónak ütközött: a vonat csütörtök délelőtt 10 óra 35 perc körül ütközött a hókotróval, amikor az Illinois állambeli Skokie külvárosából tartott dél felé az észak-chicagói Rogers Park városrész felé.

A Chicagói Közlekedési Hatóság (CTA) a baleset kapcsán megosztotta, a vonat „a Howard Rail Yard vasúti pályaudvaron vasúti berendezéssel érintkezett”: nem sokkal később megállapításra került, hogy a „vasúti berendezés” egy hókotró vonat volt. Soron kívül 6 százalékkal emelkedik januártól a nyugdíj, íme a részletek

A legfrissebb információk szerint legkevesebb 23 embert szállítottak kórházba sérüléseik miatt, három ember pedig jelenleg is kritikus állapotban van. További 15 ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ők a helyszínen jelezték, hogy nem tartanak igényt orvosi ellátásra.

Robert Jurewicz tűzoltó kerületi parancsnok a helyszínen tartózkodó újságíróknak elmondta, a bonyolult baleseti helyszín miatt egy nehézkes műveletet kellett végrehajtaniuk, hogy segítsenek az utasoknak és megtisztítsák a helyszínt.

A baleset kapcsán később megszólalt Illinois állam kormányzója is, aki „szörnyű” esetként jellemezte a történteket, s jelezte, a rendelkezésre álló erőforrásokat a mentési munkálatok segítésére irányítja.

EB-sorsolás: ismét összecsap Magyarország és Németország, kemény csoportban a válogatott

Marco Rossi együttese a második kalapból várhatta a hamburgi sorsolást.