Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,71 Ft
Euró
385,48 Ft
Font
450,81 Ft
Bitcoin
67,012 $

30 éve egyetlen poggyászt sem veszített el ez a japán repülőtér

A Japán hetedik legforgalmasabb repülőterének számító Kansai Nemzetközi Reptér példátlan mérföldkőhöz érkezett, ugyanis immár 30 éve egyetlenegy poggyászt sem veszítettek el.

...svg content...Fotó: Unsplash/Sho K
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

Az Oszakában található légi kikötő szerint az 1994 szeptemberi megnyitása óta a reptéren áthaladó évi 20-30 millió utas egyetlen bőröndje sem veszett el, illetve sérült meg a földi kiszolgáló személyzet hibájából.

A repülőtér személyzete, noha büszke lehetne a rekordra, szerényen nyilatkozott a teljesítményről. Kenji Takanishi, a Kansai repülőtér sajtószóvivője elmondta, hogy a munkatársak csupán a mindennapi munkájukat végzik, és örülnek, hogy ezt elismerik. Soron kívül Elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetői ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze

Hogy valamit jól csinálnak, azt remekül jelzi, hogy Áprilisban a japán reptér már nyolcadik alkalommal nyerte el az Egyesült Királyságbeli Skytrax légi közlekedési minősítő szervezet poggyászkezelési kategóriájának első helyezését. A Kansai Repülőtéren jelenleg épp felújításokat végeznek, a cél pedig, hogy több millió további utast tudjon fogadni, mivel 2025-ben épp Oszaka lesz a Világkiállítás házigazdája.