Guardiola egyértelművé tette a helyzetet: érik Xavi kinevezése?

not image

A T-800-as

2020. november 1. - 07:27

Pep Guardiola kizárta annak a lehetőségét, hogy régi sikerei színhelyén edzősködjön, ahol egykor mindent meg tudott nyerni.

Pep Guardiola kizárta annak a lehetőségét, hogy régi sikerei színhelyén edzősködjön, ahol egykor mindent meg tudott nyerni.

Érte némi kritika a spanyol edzőt, miszerint a Barcelona óta nem tudott Bajnokok Ligáját nyerni, így javarészt Lionel Messinek és a többi sztárnak köszönhette a kupáit. A Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel sem ért fel a csúcsra a legrangosabb kupasorozatban.

A szerződése hamarosan lejár a Cityvel, és a Barcelona egyik fő esélyese azt mondta, vissza akarja hozni a klubhoz Guardiolát, valamint Xavit, Iniestát és Puyolt. A nagy trióra még lehet esély, de úgy tűnik, hogy a még mindig csak 49 éves sztáredző maximum vendégként lesz jelen a Camp Nou-ban.

Ez volt az a helyszín, ahol 1990 és 2001 között játékosként, majd 2007 és 2012 között edzőként dolgozott. Gyakorlatilag mindent megnyert, amit csak lehetett. A Bajnokok Ligájában kétszer diadalmaskodott, míg a bajnokságot három egymást követő alkalommal húzták be.

„Az én menedzseri időszakom véget ért a Barcelonánál.” – idézte a goal.com a Manchester City edzőjét, aki ragaszkodik ahhoz, hogy ez a korszak véget ért számára a katalánokkal, nem lesz újra az edzőjük.

„Azt hiszem, az életben egyszer kel megtenned a dolgokat. Hihetetlen emberek vannak ott, akik felelősséget vállalhatnak, most például Ronald Koeman. Vége, visszatérek a városomba, hogy megnézzem a klubomat, a mérkőzést, és ennyi.” – tette egyértelművé.

Súlyos lehet a helyzet a Barcelonánál, fizetésképtelenné válhat a csapat

Ha ez igaz, akkor nagyon jó esélyei lehetnek Xavi arra, hogy később megkapja Koeman helyét, amivel egy hasonló forgatókönyv valósulhatna meg, mint amikor Zidane élt a nagy eséllyel, és a Real Madrid edzőjeként rekordokat írt.