Súlyos lehet a helyzet a Barcelonánál, fizetésképtelenné válhat a csapat

not image

A T-800-as

2020. október 31. - 15:26

A gazdasági problémák súlyosak a Barcelonánál, ami azt jelenti, hogy ha a következő hét előtt nem csökkentik jelentős mértékben a költségeket, fizetésképtelenné válhatnak.

A gazdasági problémák súlyosak a Barcelonánál, ami azt jelenti, hogy ha a következő hét vége előtt nem csökkentik jelentős mértékben a költségeket, fizetésképtelenné válhatnak.

A MARCA beszámolója szerint fennállhat annak a lehetősége, hogy a Barcelona fizetésképtelenné válik. Ehhez a katalán klubnak a következő hét vége előtt 190 millió eurós fizetéscsökkentést kellene végrehajtania.

A klubot nagyon súlyosan érintette a gazdasági válság, ami a koronavírus következtében alakult ki. Emiatt mindenkinek csökkentették a fizetését, és most ismét erre van szükség. A játékosok és az ügyvédek már egy ideje tárgyalnak a vezetőséggel erről.

November 5-ig van idejük arra, hogy a játékosok elfogadják a 30%-os csökkentést. Ezt páran már megtették, de a többség még mindig ellenáll. Ha ez így folytatódik tovább, akkor januárban fizetésképtelenné válhatnak.

A Barcelona hangsúlyozta, a legnagyobb gondot a gazdasági hiányosságok jelentik. A járványra hivatkoztak, ami miatt megcsappant a bevételük, és úgy tűnik, hogy a top-klubok közül a katalánok vannak a legrosszabb helyzetben.

„Ha Messi visszavonul, kidobom a tévémet”

Emellett Lionel Messi is távozás előtt állhat, akinek jövő nyáron jár le a szerződése. Ha nem tudnak hosszabbítani vele, és nem adják el egy nagyobb összegért januárban, ingyen távozhat. Sőt, ha az argentin nem hosszabbít, abban az esetben a vezetőségnek egy újabb bónuszt kellene fizetnie a szezon végén.

Most mindenki arra vár, hogy a játékosok aláírják a 30%-os csökkentést, ami életbe vágó lehet, majd kiírják az új választásokat. Victor Font a legesélyesebb, aki Xavit, Iniestát és Puyot, valamint Guardiolát is visszahozná. Idén azonban valószínűtlen, hogy megtartsák a választásokat.