Semmilyen „Guardiola-mágia” nem létezik, egyszerűen Messi hozta a trófeákat a Barcelonának?

not image

A T-800-as

2020. október 13. - 13:37

A Bayern München volt főnöke, Felix Magath nem fogta vissza magát, és úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem Pep Guardiola szállította a Barcelona eredményeit, hanem elsősorban Lionel Messi.

A Bayern München volt főnöke, Felix Magath nem fogta vissza magát, és úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem Pep Guardiola szállította a Barcelona eredményeit, hanem elsősorban Lionel Messi.

Pep Guardiola nagyon hamar felért a csúcsra, és rövid időn belül az egyik, vagy a legjobb edzőnek tartották. Egy olyan keretet irányíthatott, mely sokszor verhetetlen volt, miközben Lionel Messi szintén tagja volt a csapatának.

Vannak azonban olyanok is, akik megkérdőjelezik Guardiola szakértelmét, vagy inkább azt, hogy ekkora edző valójában Magath egészen őszintén nyilatkozott a Sport Bild-nek, amiről a JOE is beszámolt.

„Messi nyerte a címeket, nem Guardiola.” – mondta elég egyértelműen a sajtó kérdésére a német. Guardiola a barcelonás időszaka alatt kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját – először 2009-ben, majd 2011-ben, amikor Messi mindkét fináléban gólt szerzett.

Azóta azonban a neves szakember a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel sem tudta megnyerni a BL-t, Európa legrangosabb trófeáját. Mindeközben egyre több kritikát kap, látván a rendelkezésére álló keretet Manchesterben.

„Messi nélkül ez a rendszer soha nem működött volna ilyen jól Guardiola számára, különben régen megnyerte volna a Bajnokok Ligáját a Bayernnel, vagy a Manchester Cityvel. A Tiki-taka csak akkor működik, ha olyan játékosai vannak, akik technikailag felülmúlják az ellenfeleiket.”

„A néző számára a labdatartás, ahogy azt én hívom, egyszerűen csak unalmas, és egy top-csaptanak sincs igazán szüksége rá. Véleményem szerint Guardiola általában túl gyakran veszít, amikor előnyből akar nyerni. Ez a taktika gyakran rossz döntésekkel végződik, amik pedig megakadályozzák, hogy sikeres legyél.”

A Manchester City egyik legnagyobb sztárját hidegen hagyja Messi esetleges érkezése