Francia sajtó: Mbappé közölte a PSG-vel, nem akar hosszabbítani

Fotó: Twitter/Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. július 1. - 07:26

Kylian Mbappé az utolsó párizsi szezonjára készülhet, aminek a végén ingyen távozhat, mivel lejár a szerződése, így a Real Madrid sokkal könnyebben szerezhetné meg.

Miután a francia válogatott drámaian hamar kiesett az Európa-bajnokságon, Mbappé a pihenésre és a jövőjére koncentrálhat, ami még mindig nem dőlt el. A PSG hosszú hónapok óta dolgozik azon, hogy szerződést hosszabbítson a klasszisával, de eddig nem jártak sikerrel.

Mbappé állítólag hatalmas ajánlatot kapott, amire egyelőre nem mondott igent, bár a legutóbbi hírek arról szóltak, hogy igazán egyszer sem fogalmazódott meg benne a távozás gondolata, független a sok pletykáktól, miszerint a Real Madridnál akarja folytatni.

A L’Equipe arról jelentett, hogy Mbappé nem akar hosszabbítani a PSG-vel, és ezt már többeknek jelezte a párizsiaknál. A spanyol AS is beszámolt a hírről, miután az egész spanyolországi sajtót izgalomban tartja, hogy mi lesz a támadóval.

A francia lap úgy tudja, hogy a világsztár korábban közölte a PSG-vel, hogy nem kívánja megújítani a szerződését, tehát a következő szezon végén ingyen sétálhat ki az ajtón. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy még egy évet Párizsban marad, és ezt is szeretné, így az utolsó ilyen idényére készülhet a Ligue 1-ben.

A méltán elismert francia lap a Real Madrid érdeklődésére is kitért, akiknek a korábbi hírek szerint körülbelül 200 millió eurót kellene letenniük az asztalra Mbappé játékjogáért, amit nem tudnak megtenni.

A PSG azonban nem akarja eladni a játékosát, és kijelentették, hogy Mbappé nem eladó. Most azonban azt kockáztatják meg, hogy a támadó jövőre ingyen távozik, mert ha a következő nyárig sem hosszabbít, akkor átigazolási díj nélkül válthat klubot, és a PSG semmit sem fog tudni tenni ez ellen.

A helyzet súlyosságát mutatja, hogy már az elnök, Nasser Al-Khelaïfi is beszállt a tárgyalásokba, hogy valamilyen módon meggyőzze Mbappét, bár eddig ő sem járt sikerrel. Neymarral már hosszabbítottak, ami szintén hónapokba telt, de úgy tűnik, hogy a másik csillag valóban távozni fog, és csak az a kérdés, hogy mikor.

Két extraklasszis fiatalt igazolhat a Barca, akik mindenkit meglephetnek

Addig, amíg le nem jár Mbappé szerződése, mint a mai napon Messi esetében, van esély a hosszabbításra, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a francia valóban kivárja a következő nyarat, és szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel, vagy azonnal aláír a Real Madridhoz, akik így ingyen szerezhetnék meg.