Újabb érdekes hírek Mbappéról, ki gondolta volna ezt

Fotó: Twitter/Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. június 30. - 12:12

Lassan ott tartunk, hogy bármi is lesz Mbappé jövőjével, az meglepetés lesz, még akkor is, ha például hosszabbít, tekintve, hány pletyka jelent meg arról, hogy távozni akar.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Mbappénak mekkora összeget ajánlott a párizsi klub, cserébe az új szerződés aláírásáért. Nagyon nagy pénzekről van szó, és Párizsban semmit sem akarnak a véletlenre bízni.

Jól bizonyítja mindezt, hogy Nasser Al-Khelaïfi, a PSG elnöke vette át az irányítást a tárgyalásokba, mert semmiképpen nem akarják elengedni a legértékesebb játékosukat. A spanyol AS a L’Equipe-re hivatkozva azt írja, hogy a francia sztárnak soha nem fordult meg a fejében az, hogy távozzon.

Írhatjuk ezt annak ellenére, hogy nem egy olyan hír jelent meg a sajtóban, miszerint Mbappé külön kérvényezte az átigazolását, mert a Real Madridban akarja folytatni és nem bízik Leonardo sportigazgató projektjében.

Valójában csak arról van szó, hogy a csatár garanciákat kért a PSG-től egy Bajnokok Ligája-aspiráns projektre, mivel az a legnagyobb vágya, hogy a legnívósabb kupát is elhódítsa. Erre nemrég minden lehetősége megvolt a Bayern München elleni fináléban, de kikaptak, és nem mutatott túl erős formát azon az este, ahogyan az Európa-bajnokságon sem.

A PSG azóta megállás nélkül pásztázza a piacot és sorra köti meg az üzleteket. Több nagyobb név is bejelentés előtt áll, és még várhatóak érkezők, akik meggyőzhetik Mbappét, hogy maradjon még pár évet.

Ráadásul a Liverpool és a szintén esélyesnek tartott Real Madrid sem rendelkezik azokkal az anyagi forrássokkal, hogy 200 millió euró körüli összeget fizessenek ki a PSG-nek, plusz ott van Mbappé hatalmas fizetése.