Két extraklasszis fiatalt igazolhat a Barca, akik mindenkit meglephetnek

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. június 30. - 17:45

Két újabb név került bele a kalapba, akik csatlakozhatnak a Barcelona keretéhez, ahol egyre több a fiatal tehetség.

Joan Laporta hatalomátvételével egycsapásra minden megváltozott a Barcelonánál, ahol igen masszív fiatalítás zajlik, és megkezdték azt a Barca felépítését, akik olyan fényesen csilloghatnak, mint régen Messiék fiatal csikóként.

Egyrészt újabb és újabb fiatalokat terveznek leigazolni, másrészt az akadémia legjobbjainak adnak lehetőséget. A Fichajes két érdekes opcióra hívta fel a figyelmünket, akikben hatalmas lehet a potenciál, és szintén fiatalok.

Ronald Koeman csapata egyre fiatalabb, bár Aguero nem a hosszú távú jövőt szolgálhatja, ugyanakkor nagyon fontos szerepet tölthet be rövid távon, valamint a fiatalok motiválásában, tanításában.

Mellette még Emerson Royal, Depay és Eric Garcia csatlakozott, akik szintén nagyon sokat adhatnak hozzá a keret minőségéhez. További érkezők várhatóak, és a klubvezetés olyan játékosokat is leigazolhat, akikre eddig nemigazán számíthattunk.

A lap két olyan névről ír, akiket érdemes lesz szemmel tartani. Donyell Malen az egyik ilyen fiatal: 22 éves és 2018 óta a PSV játékosa, eddig több mint 10 alkalommal kapott lehetőséget a holland válogatottban a felnőttek között.

A támadó lehetne Koeman egyik csodafegyvere, akinek a segítségével felrázhatná a meccseket, és nyerőembert csinálhatna belőle. A holland sok gólt rúg, gyors, tele van energiával, ügyes és remekül cselez.

A Real Madrindak Mbappé és Haaland nélkül is bajnoknak kell lennie

Nuno Mendes a másik név, aki még fiatalabb, mindössze 19 esztendős, és a védelemben játszik. A kora ellenére már a felnőttek között is bemutatkozhatott a portugál nemzeti tizenegyben, bár a Sporting minden bizonnyal sokat kérne érte. A védelem bal oldalán komoly szerepet tölthetne be, ráadásul a támadásokat is képes segíteni.